Mercedes-Benz, B-Klasse, aardgas, taxi, biogas

Groningen geeft € 2.000 subsidie op aanschaf taxi op aardgas

De provincie Groningen is van plan een subsidie beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een voertuigen op aardgas (CNG). De subsidie voor een personenauto is 2.000 euro, voor een taxibus 2500 euro en voor een bus 3.000 euro. Het totale budget voor de subsidieregeling is 600.000 euro. Daarnaast investeert de provincie nog eens 200.000 euro voor het plaatsen van zes extra aardgasvulpunten in de provincie Groningen.

Zowel alle particulieren als alle ondernemers kunnen gebruik maken van de regeling. De subsidie is te krijgen voor de aanschaf van een nieuw voertuig dat rijdt op CNG ,het ombouwen van de motor in een bestaand voertuig naar een motor geschikt voor CNG, en de aanschaf van een grotere tank in combinatie met de aanschaf van een nieuw voertuig of ombouw van een motor.

Taxi-ondernemingen

Met de subsidie wil de provincie het gebruik van klimaatvriendelijke brandstoffen in voertuigen van onder meer taxi-ondernemingen bevorderen. De uitbreiding van de huidige zeven en de drie komende vulpunten met nog eens zes extra aardgasvulpunten zorgt ervoor dat Groningen een provinciedekkend netwerk krijgt.

De subsidieregeling moet nog wel worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. De publicatie van de subsidieregeling zal vervolgens plaatsvinden in het provinciaal blad en op de website van de provincie Groningen.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Groningen geeft € 2.000 subsidie op aanschaf taxi op aardgas”

Ben de Ruiter|25.02.14|16:30

heerlijk hoe alles door subsidies kapot gemaakt wordt lang leve de subsidies

Tjerk Vinckx|25.02.14|18:50

Groningers en aardgas, uhhhhh gaat de bodem nog sneller inzakken ;)

Ton van Dalfsen|06.03.14|13:58

Nog zo’n bodemloze subsidie put. Het gas gat is er al , je hoeft alleen nog de auto’s te kopen en er in te rijden om het gat weer te vullen.