rechtbank, rechter, failliet, taxi

Taxamatic-zusterbedrijven Taxi Haars en Van Vliet ook failliet

De taxibedrijven Taxi Haars en Taxi van Vliet zijn de dupe geworden van financiële problemen binnen een ander onderdeel van de ‘Haars Groep’; het faillissement van Taxamatic. Om die reden heeft de directie van Taxi Haars en Taxi Van Vliet moeten besluiten het faillissement aan te vragen. Dat is dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Rotterdam.

Omdat de taxibedrijven in de basis als financieel gezond worden beschouwd, worden er perspectieven gezien voor een doorstart van de onderneming. Op dit moment worden de mogelijkheden daartoe door curator mr. E. Hoogendam te Gorinchem onderzocht.

Doorstart

In verband met het onderzoek naar de mogelijkheden van een doorstart heeft de curator aangegeven, mede vanwege het maatschappelijk belang, dat de dienstverlening door Taxi Haars en Taxi Van Vliet tot nader order wordt gecontinueerd.

Dit betekent dat de dienstverlening door Taxi Haars en Taxi Van Vliet voor de aankomende periode op de gebruikelijke wijze voortgezet zal worden. Indien er belangrijke ontwikkelingen zijn, zal daarvan zo spoedig mogelijk melding gemaakt worden.

Taxamatic

Taxamatic BV, leverancier van Boordcomputer Taxi’s en zusterbedrijf van Taxi Haars, is vorige week door de rechtbank failliet verklaard. Na jaren van ontwikkeling was de Taxamatic BCT onlangs eindelijk gecertificeerd, maar de tijd tot 1 juli is te kort om winstgevend alle apparatuur in te bouwen in taxi’s.

Taxamatic had zeer veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Boordcomputer Taxi. Dat kon niet meer terugverdiend worden, vanwege de deadline van 1 juli voor inbouw.

Lees ook: BCT-leverancier Taxamatic failliet verklaard

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxamatic-zusterbedrijven Taxi Haars en Van Vliet ook failliet”

Peter Klercq|10.04.14|19:12

Heel triest dit te moeten lezen,

hopelijk voor veel medewerkers zal de doorstart werkgelegenheid garanderen.

Hudson Taxi|12.04.14|22:53

Een doorstart voor een bct waar niemand blij mee is zit niemand op te wachtten. Beter is 30.000 taxi’s blij dan 1 medewerker in dienst bij Taxamatic. Wel triest voor de chauffeurs en dit taxibedrijf,