contract, RAM Mobile Data, Connexxion

Datacommunicatie BCT’s Connexxion over Mobitex-netwerk

Vervoersbedrijf Connexxion blijft gebruik maken van het Mobitex-netwerk voor datacommunicatie tussen de taxivoertuigen en de backoffice. Het contract tussen RAM Mobile Data en Connexxion is daartoe verlengd. RAM Mobile Data verzorgt al sinds 1996 de mobiele datacommunicatie voor het vervoersbedrijf. De nieuwe BCT (Boordcomputer Taxi) terminals van Euphoria worden middels Mobitex aangestuurd.

Duizenden taxi’s communiceren via het betrouwbare en betaalbare Mobitex-netwerk. RAM Mobile Data en Euphoria werken al jaren samen. Cabman-BCT’s en CSI-terminal van Euphoria zijn geschikt gemaakt voor communicatie via Mobitex.

Ritopdrachten

“De BCT-informatie en het versturen van ritopdrachten zijn in hetzelfde apparaat gewaarborgd. Dit biedt groot gebruiksgemak en bovendien voldoen taxibedrijven aan de BCT-regelgeving”, meldt RAM Mobile Data.

Onder normale omstandigheden scoort Mobitex met een beschikbaarheid van 99,98% maar liefst 10 tot 40 keer beter dan publieke netwerken, zoals GPRS en UMTS. Bij incidenten en evenementen is deze verhouding nog veel groter.

Netwerk

Het Mobitex-netwerk wordt vooral gebruikt door bedrijfskritische diensten, die geen last willen hebben van overmatig gebruik van mobiel internet door mensen met iPhones. Zoals ambulancebedrijven, mobiele pinautomaten van banken, parkeerautomaten, bruggen, beveiligingsbedrijven en overheden. Maar ook diverse taxibedrijven maken gebruik van het extra betrouwbare netwerk, zoals Connexxion, Bios, Willemsen de Koning en Bestax.

“Je kunt nog zulke goede apparatuur hebben in de auto en de centrale, maar als de ‚wolk’ ertussen niet goed is werkt het niet”, zegt Jurjen Bottema, directeur Netwerkdiensten bij RAM. “Het Mobitex-netwerk werkt altijd, ook bij calamiteiten. We zijn veel betrouwbaarder dan gprs. Bovendien checken we altijd of een bericht is aangekomen. Daardoor kan het niet kwijtraken.”

Lees ook: Taxibedrijf met BCT heeft grote behoefte aan betrouwbaar telecomnetwerk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Datacommunicatie BCT’s Connexxion over Mobitex-netwerk | TaxiPro
contract, RAM Mobile Data, Connexxion

Datacommunicatie BCT’s Connexxion over Mobitex-netwerk

Vervoersbedrijf Connexxion blijft gebruik maken van het Mobitex-netwerk voor datacommunicatie tussen de taxivoertuigen en de backoffice. Het contract tussen RAM Mobile Data en Connexxion is daartoe verlengd. RAM Mobile Data verzorgt al sinds 1996 de mobiele datacommunicatie voor het vervoersbedrijf. De nieuwe BCT (Boordcomputer Taxi) terminals van Euphoria worden middels Mobitex aangestuurd.

Duizenden taxi’s communiceren via het betrouwbare en betaalbare Mobitex-netwerk. RAM Mobile Data en Euphoria werken al jaren samen. Cabman-BCT’s en CSI-terminal van Euphoria zijn geschikt gemaakt voor communicatie via Mobitex.

Ritopdrachten

“De BCT-informatie en het versturen van ritopdrachten zijn in hetzelfde apparaat gewaarborgd. Dit biedt groot gebruiksgemak en bovendien voldoen taxibedrijven aan de BCT-regelgeving”, meldt RAM Mobile Data.

Onder normale omstandigheden scoort Mobitex met een beschikbaarheid van 99,98% maar liefst 10 tot 40 keer beter dan publieke netwerken, zoals GPRS en UMTS. Bij incidenten en evenementen is deze verhouding nog veel groter.

Netwerk

Het Mobitex-netwerk wordt vooral gebruikt door bedrijfskritische diensten, die geen last willen hebben van overmatig gebruik van mobiel internet door mensen met iPhones. Zoals ambulancebedrijven, mobiele pinautomaten van banken, parkeerautomaten, bruggen, beveiligingsbedrijven en overheden. Maar ook diverse taxibedrijven maken gebruik van het extra betrouwbare netwerk, zoals Connexxion, Bios, Willemsen de Koning en Bestax.

“Je kunt nog zulke goede apparatuur hebben in de auto en de centrale, maar als de ‚wolk’ ertussen niet goed is werkt het niet”, zegt Jurjen Bottema, directeur Netwerkdiensten bij RAM. “Het Mobitex-netwerk werkt altijd, ook bij calamiteiten. We zijn veel betrouwbaarder dan gprs. Bovendien checken we altijd of een bericht is aangekomen. Daardoor kan het niet kwijtraken.”

Lees ook: Taxibedrijf met BCT heeft grote behoefte aan betrouwbaar telecomnetwerk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.