goldman sachs

Pensioenfonds Vervoer bereikt schikking met Goldman Sachs

Pensioenfonds Vervoer heet een schikking getroffen met Goldman Sachs. De toenmalige vermogensbeheerder had gespeculeerd op de prijsval van producten, die het zelf aan Pensioenfonds Vervoer had verkocht. Die belangenverstrengeling had de zakenbank verzwegen. PF Vervoer stapte in 2012 naar de rechter in Londen met een claim van 250 miljoen euro.

“Partijen hebben inmiddels een schikking bereikt waarmee de geschillen naar tevredenheid van beide partijen zijn opgelost”, meldt het pensioenfonds. “Over de voorwaarden van de schikking, welke vertrouwelijk zijn, doen partijen geen mededelingen.”

Vermogensbeheerder

Twee jaar voor het indienen van de claim had het pensioenfonds al met Goldman Sachs gebroken en een andere vermogensbeheerder in de arm genomen. Pensioenfonds Vervoer telt ongeveer 600.000 deelnemers, onder wie de taxibranche, en heeft een vermogen van rond de 15 miljard euro.

De Amerikaanse zakenbank had honderden miljoenen euro’s van het pensioenfonds belegd in verpakte hypotheken en creditcardschulden via beleggingsfirma GMO. Goldman Sachs speculeerde tegelijkertijd via een andere afdeling op een koersdaling van die producten en verdiende daar miljarden mee.

Lees ook: Goldman Sachs speculeerde tegen Pensioenfonds Vervoer

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.