TCR Groep, taxi, taxibedrijf, taxicentrale

TCR Raalte neemt failliete vestigingen Deventer en Zutphen over

De activiteiten van de failliete TCR-vestigingen Deventer en Zutphen zijn overgenomen door zusterbedrijf TCR BV uit Raalte. Ruim 60 procent van het personeel kan blijven. De vervoersactiviteiten zullen in afgeslankte vorm verder gaan en vanuit de vestiging in Raalte aangestuurd worden. De afgelopen twee weken werd het vervoer voortgezet namens de curator. Maar dat zal vanaf zaterdag weer onder verantwoordelijkheid van TCR gebeuren.

TCR BV is nog in afwachting van een tijdelijke toezegging van de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Zutphen om het leerlingenvervoer te mogen blijven verzorgen tot minimaal 1 januari 2015, zo meldt De Stentor.

Faillissement

De belangrijkste redenen voor het faillissement waren de verslechterde marktomstandigheden, de krimpende markt en bezuinigingen vanuit de overheid op verschillende vervoersproducten, zoals het AWBZ-vervoer. Daarnaast werd in 2013 de nieuwe aanbesteding Regiotaxi Gelderland verloren.

Ook werd onlangs bekend dat het leerlingenvervoer voor de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Zutphen, dat deels door de getroffen bedrijven uitgevoerd wordt, na een Europese aanbesteding niet meer aan TCR Vervoer gegund is.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “TCR Raalte neemt failliete vestigingen Deventer en Zutphen over”

Bert Doorn|13.07.14|15:45

Even voor de mensen die onder het leerlingenvervoer vallen: Mocht de gunning alsnog naar WDK gaan dan blijft de oorspronkelijke OPOV-regeling van kracht. Dit is bevestigd door SFT. In deze is namelijk de datum van voorlopige gunning leidend en die ligt VOOR het faillissement.

Bert Doorn|13.07.14|15:46

Samenvattend: ben je er uitgeknikkerd of heb je ook zo’n slavencontract door je strot geramd gekregen, blijf dab maar hopen dat WDK het LLV krijgt. Dan krijg je namelijk gewoon je normale uren en je vaste baan terug (mits je bij de 75% overname hoort).
Blijft het LLV toch bij TCR dan ben je de sjaak, want dan is het geen overname en blijft het zo als het nu is.

Nooit gedacht dat men blij zou zijn dat WDK een aanbesteding zou winnen…. het kan verkeren.

Bert Doorn|26.08.14|21:07

Eindelijk morgen de rechtzaak!
Laat het recht aub zegevieren. Gemeente Deventer (B&W) hebben nu ook officieel aangegeven dat OPOV van kracht is en blijft bij definitieve gunning aan WDK!!!