rechtbank, rechter, failliet, taxi

Taxi Buter uit Putten failliet, eenmanszaak met 30 man personeel

Taxibedrijf Buter uit Putten is failliet. Bij het bedrijf werkten 30 personeelsleden, waarvan de helft als oproepkracht. Bijzonder: het gaat om een eenmanszaak. Eigenaar Richard Schipper zal dus persoonlijk alle gevolgen moeten dragen. Ten tijde van het faillissement had Taxi Buter 22 voertuigen, meldt de curator.

Zeewoldenaar Richard Schipper, die tevens een autorijschool onder eigen naam had, nam zo’n 5 jaar geleden de activiteiten van Taxi Buter BV in Putten over. “Hij had beter de BV ook over kunnen nemen”, licht curator mr. Caubo toe. “Want het is niet verstandig om een dergelijke onderneming met een eenmanszaak te voeren.”

Faillissement

De oorzaak van het faillissement is ‘tegenslagen in het bedrijf’. Een paar jaar geleden nam Buter Taxi Wortman over. Ook die activiteiten vielen onder de eenmanszaak. “Daar zaten diverse lopende contracten in”, zegt de curator. “Daar heeft het bedrijf op toegelegd. Vervolgens liepen de contracten af en was er ook nog eens een overschot aan personeel. Dat is hij niet te boven gekomen.”

Wmo-klanten van de gemeente Putten kunnen voorlopig gebruik maken van Regiotaxi Gelderland. Taxi Buter ontwikkelde zich in de afgelopen 46 jaar tot een vervoersonderneming die allerlei vormen van vervoer aanbiedt, uiteenlopend van de normale taxi tot groepsvervoer, schoolvervoer, rolstoelvervoer, ziekenvervoer, rouw- en trouwvervoer, zakelijk vervoer en taxivervoer van en naar diverse luchthavens.

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Taxi Buter uit Putten failliet, eenmanszaak met 30 man personeel”

Ton van Dalfsen|31.07.14|19:46

Erg sneu voor Richard Schipper. Heb het met hem te doen.

Ton van Dalfsen|31.07.14|19:47

En ook voor alle personeelsleden. In deze tijd je baan verliezen is wat je niet graag overkomt.

André van der Laan|01.08.14|01:14

Hij wilde graag maar de overname van Wortman is misschien toch niet de beste keus geweest in 2011. Ik wens hem en het het personeel in ieder geval het beste toe.

Marjan van der Hoeven|01.08.14|22:54

Toch wel knap om een bedrijf dat al 46 jaar top draait in Putten in 50 maanden tijd te verspelen! Arm personeel…….

André van der Laan|02.08.14|09:26

Nou Marjan, volgens mij zijn er al meer bedrijven failliet gegaan die al veel langer bestaan hebben…..

Ton van Dalfsen|02.08.14|09:38

@André, Dat klopt ook. De fout die vele bedrijven maken is hun eigen teveel op het contractwerk gokken. Als dat weg valt , wat na 3 of 4 jaar kan gebeuren val je diep. En dat is wat hem denk ik overkomen is. En daarbij had hij 2 BV’s moeten maken. één van Taxi Buter en één van Taxi Wortman met daarbij een beheer BV.

Paul Dijkhuizen|02.08.14|13:25

Respect voor de heer Schipper! Hij heeft het op persoonlijke titel gedaan, zelf eigenaar, zelf verantwoordelijk, zelf mensen aan het werk gehouden, zelf de toeleveranciers van een inkomen voorzien! En zich niet verschuilt achter één of meerdere BV’s, waar bij tegenslag derden met de rekening blijven zitten en de baas buitenschot blijft en na afhandeling van het faillissement gewoon de boel kan herstarten… Ik wens de heer Schipper veel wijsheid en kracht toe! @Marjan, denk daar eens over…

Paul Dijkhuizen|02.08.14|14:05

Ook ik heb geen BV. Ik heb een VOF (met mijn ouders), wij dragen ook zelf het risico,als wij failliet gaan zijn wij ook alles kwijt. Jarenlang mensen van een baan voorzien, de mogelijkheid gegeven om een boterham te verdienen, helaas kan dit nu bijna niet meer, de personeelskosten, de risico’s van het hebben van personeel zijn zó groot, niet meer te doen. Om me heen zie ik bedrijven wegvallen, BV’s waarbij de rekening van het faillissement wordt doorgespeeld naar de maatschappij… schande!

Nico Gerards|03.08.14|15:56

@Paul, RESPECT!!! De beste stuurlui staan aan wal!!

Ton van Dalfsen|03.08.14|23:32

Respect JA, dat heb ik voor Dhr Schipper. Denk alleen dat hij nu wel een aantal keren achter zijn oren heeft gekrabt of zelfs nog doet : HAD IK MAAR… ? Niemand zal het weten waar het fout ging , Alleen hij naar ik hoop. En ik hoop dat hij er weer bovenop komt, want dit verdient NIEMAND

Marjolein Wammes|04.08.14|16:27

Ik heb zelf met veel plezier sinds de overname van Wortman voor Dhr. Schipper mogen werken. We hebben met z’n allen heel hard gewerkt om de zaak draaiende te houden tot vorige week. Het doet zeer dat het niet gelukt is! Dhr Schipper heeft dit absoluut niet verdiend!!!! Hij heeft er alles aan gedaan, dat kan ik jullie verzekeren!! Voor de werknemers is alles verder goed geregeld. Ja, we moeten op zoek naar nieuw werk dat komt vast goed, positief blijven.