Witteveen neemt taxibedrijf Oenema uit Heerenveen over

Het failliete taxibedrijf Oenema uit Heerenveen wordt overgenomen door Taxi Witteveen. Een groot deel van de bijna 100 werknemers kan bij Witteveen aan de slag. Ze komen niet rechtstreeks in dienst, maar via een uitzendbureau.

Witteveen gaat de komende dagen met de circa 30 voormalige opdrachtgevers van Oenema om tafel over het overnemen van ritten, meldt de Heerenveense Courant.

Taxisector

Oenema had het al een tijd financieel zwaar, net als het grootste deel van de Nederlandse taxisector. Het bedrijf kwam ook nog eens onlangs in conflict met instelling Talant over de betaling van 510.000 euro.

Het bedrijf spande een kort geding aan en de rechter beval dat Talant moest betalen. Tijdens de zitting bleek al dat Oenema 350.000 euro in de min stond en dat huisbankier ING het pandrecht te gelde maakt.

Onderaannemers

Het taxibedrijf is onderdeel van een holding met meerdere bv’s. Eerder werd al de transportpoot failliet verklaard. Diverse taxibedrijven die als onderaannemer van Oenema hebben gewerkt zijn ook gedupeerd door het faillissement.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.