rmc, aardgas, taxi, leerlingenvervoer

Ook in 2015 weer MIA/VAMIL voor elektrische en aardgas-taxi’s

Investeringen in taxi’s op aardgas komen in 2015 opnieuw in aanmerking voor MIA/VAMIL. Ook investeringen in elektrische en hybride auto’s blijven in 2015 fiscaal ondersteund worden. Daarvoor hanteren de regelingen net als in 2014 een maximumbedrag per auto. Hybride auto’s met dieselmotoren komen niet meer in aanmerking, omdat die nog teveel schadelijke stoffen uitstoten.

De overheid stimuleert ondernemers om duurzaam te investeren. Dat kan via de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Milieulijst

De Milieulijst is de lijst met duurzame technieken waarmee ondernemers een fiscaal voordeel genieten. Ondernemers die bijvoorbeeld investeren in grondstoffenbesparing, E-auto’s of de stedelijke omgeving verduurzamen. Ieder jaar wordt de Milieulijst aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn er ook komend jaar weer wat aanpassingen.

Op de Milieulijst staan alle milieu-investeringen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL). MIA en VAMIL zijn fiscale stimuleringsregelingen van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën. Bedrijven die investeren in op de Milieulijst genoemde  technieken kunnen tot 36 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

MIA/VAMIL

Met de MIA kunnen taxi-ondernemers profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De VAMIL biedt u de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

De Milieulijst 2015 is op 30 december 2014 gepubliceerd in de Staatscourant. De lijst is ook online te vinden op www.rvo.nl/miavamil.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Ook in 2015 weer MIA/VAMIL voor elektrische en aardgas-taxi’s”

Ton van Dalfsen|05.01.15|17:29

Hmm, schadelijke stoffen bij hybride diesels ? Groningen zakt al de grond in van de gaswinning en de vieze kolencentrales draaien op volle toeren om de elektrieke auto’s van stroom te voorzien. Wist u dat een elektrische auto meer remstof afgeeft dan een auto op gewone brandstof? En zijn de inmense grote batterijen recyclebaar ?

Jan Geluk|07.01.15|14:58

wel jammer dat die aardgas pompen in rotterdam eigenlijk altijd kapot zijn.

Ton van Dalfsen|08.01.15|14:58

Met op gas ( behalve bio/groengas ) rijden doe je mee aan het verval van Groningen. Met elektrisch rijden doe je mee aan luchtvervuiling met de luchtvervuiling van de Kolen elektriciteits centrales.
Dus: hoe milieubewust zijn we eigenlijk.

Ook in 2015 weer MIA/VAMIL voor elektrische en aardgas-taxi’s | TaxiPro
rmc, aardgas, taxi, leerlingenvervoer

Ook in 2015 weer MIA/VAMIL voor elektrische en aardgas-taxi’s

Investeringen in taxi’s op aardgas komen in 2015 opnieuw in aanmerking voor MIA/VAMIL. Ook investeringen in elektrische en hybride auto’s blijven in 2015 fiscaal ondersteund worden. Daarvoor hanteren de regelingen net als in 2014 een maximumbedrag per auto. Hybride auto’s met dieselmotoren komen niet meer in aanmerking, omdat die nog teveel schadelijke stoffen uitstoten.

De overheid stimuleert ondernemers om duurzaam te investeren. Dat kan via de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Milieulijst

De Milieulijst is de lijst met duurzame technieken waarmee ondernemers een fiscaal voordeel genieten. Ondernemers die bijvoorbeeld investeren in grondstoffenbesparing, E-auto’s of de stedelijke omgeving verduurzamen. Ieder jaar wordt de Milieulijst aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn er ook komend jaar weer wat aanpassingen.

Op de Milieulijst staan alle milieu-investeringen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL). MIA en VAMIL zijn fiscale stimuleringsregelingen van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën. Bedrijven die investeren in op de Milieulijst genoemde  technieken kunnen tot 36 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

MIA/VAMIL

Met de MIA kunnen taxi-ondernemers profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De VAMIL biedt u de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

De Milieulijst 2015 is op 30 december 2014 gepubliceerd in de Staatscourant. De lijst is ook online te vinden op www.rvo.nl/miavamil.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Ook in 2015 weer MIA/VAMIL voor elektrische en aardgas-taxi’s”

Ton van Dalfsen|05.01.15|17:29

Hmm, schadelijke stoffen bij hybride diesels ? Groningen zakt al de grond in van de gaswinning en de vieze kolencentrales draaien op volle toeren om de elektrieke auto’s van stroom te voorzien. Wist u dat een elektrische auto meer remstof afgeeft dan een auto op gewone brandstof? En zijn de inmense grote batterijen recyclebaar ?

Jan Geluk|07.01.15|14:58

wel jammer dat die aardgas pompen in rotterdam eigenlijk altijd kapot zijn.

Ton van Dalfsen|08.01.15|14:58

Met op gas ( behalve bio/groengas ) rijden doe je mee aan het verval van Groningen. Met elektrisch rijden doe je mee aan luchtvervuiling met de luchtvervuiling van de Kolen elektriciteits centrales.
Dus: hoe milieubewust zijn we eigenlijk.