TX-Keur

Speciaal taxikeurmerk-pakket voor verzekering taxibedrijven

28-07-2009, DVG fotoshoot tbv website.

Het beschikken over de juiste verzekeringen is erg belangrijk voor een taxibedrijf. Zeker als het zich wil aansluiten bij bij het TX-Keur. De verzekeringen zullen dan moeten voldoen aan bepaalde minimale dekkingen. Daarom heeft TaxiVerzekering.nl het speciale keurmerk-pakket voor taxibedrijven. “Dat pakket beschikt over de dekkingen die volledig aansluiten op de vereisten vanuit TX-Keur”, legt Cor Merkelbag, directeur TaxiVerzekering.nl uit.

TaxiVerzekering.nl is specialist op de taximarkt en onderdeel van de Merkelbag Adviesgroep. Dat kantoor biedt al sinds 1956 verzekeringen aan voor taxi-ondernemers.

Risico’s

“Door onze jarenlange kennis van deze markt, weten wij exact welke risico’s ingecalculeerd moeten worden”, vertelt Merkelbag. “Daardoor kunnen wij voor alle taxibedrijven een scherpe premie aanbieden. Wij weten ook het juiste advies aan de taxi-ondernemer bij het al dan niet kiezen van een bepaalde dekking.”

Zo kijkt TaxiVerzekering.nl bij de risicoschaling en premiebepaling niet alleen maar naar KVK-inschrijving, maar ook naar het soorten vervoer dat een taxibedrijf doet. Merkelbag: “Er is een grote verscheidenheid aan soorten vervoer; van straattaxi tot directievervoer en zorgvervoer. Iedere vervoerssoort heeft een eigen risicoprofiel waarop een eigen premiestelling kan worden geplaatst.”

Taxibedrijven

De verzekeraar biedt zijn diensten aan voor alle soorten taxibedrijven in Nederland, van zzp-taxichauffeur tot taxibedrijven met honderden taxi’s en touringcars. “We werken zoveel mogelijk digitaal, want daardoor kunnen we onze overhead en de premies laag houden. Maar voor de persoonlijke ondersteuning bij vragen of schaden hebben onze zes medewerkers een willig oor. Wij kennen onze klant en zijn markt.”

Een kenmerk van de taxibranche is dat er vaak weinig liquiditeit is, vertelt Merkelbag. “Veel taxi-ondernemers zijn geneigd om voor de goedkoopste optie of- verzekeringsoplossing te gaan vanwege het kostenaspect. Vaak is het met het oog op continuïteit echter beter om via het spelen tussen de dekkingsvorm en het eigen risico. Zo komen we tot een voor de betreffende ondernemer passende verhouding tussen risicoafdekking en de te betalen premie. Met dit maatwerk behoren wij tot de goedkoopste aanbieders voor taxiverzekeringen in Nederland.”

Taxibedrijven

Zo stelt TX-Keur een aansprakelijksheidsverzekering bedrijven verplicht. En die premie kan voor taxi-ondernemers juist weer lager zijn dan voor reguliere MKB-bedrijven.

Merkelbag: “Door de kennis van de risico’s van taxibedrijven en de markt waarin zij werkzaam zijn, weten wij  wat de schadekans is en wat de schadegrootte kan zijn. Het stukje risico wat niet onder de wa-dekking van het taxivoertuig valt kunnen, wij daardoor afdichten met de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven; AVB.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Speciaal taxikeurmerk-pakket voor verzekering taxibedrijven”

Minettifun|23.11.16|13:08

Ik weet niet of iemand al ervaring heeft gehad met Merkelbag, maar zo’n dubieus bedrijf kan toch niet om advies gevraagd worden. Niet met het bedrijf in zee gaan is het enige advies.

Erhan A|27.12.16|23:10

Wie is waar verzekerd BTW en wat zijn de ervaringen >?