Sociaal Fonds Taxi, kantoor, SFT

SFT: taxibedrijven met bedrijfsoordeel ‘voldoende’ lopen risico

Taxibedrijven die de laatste keer bij een controle het Bedrijfsoordeel ‘voldoende met één of twee ernstige overtredingen’ hebben gescoord, lopen risico. Sinds april vorig jaar zijn de controle-eisen van Sociaal Fonds Taxi aangescherpt. Hierdoor leiden bepaalde overtredingen van de CAO eerder tot een bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’. Dat laat SFT weten. 

Sociaal Fonds Taxi controleert bedrijven op de naleving van de CAO Taxivervoer. Na afronding ontvangt het bedrijf een bedrijfsoordeel. Dit kan ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’ zijn.

Bedrijfsoordeel

Bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘voldoende’ met één of twee ernstige overtredingen worden binnen twee jaar opnieuw gecontroleerd. “Juist voor bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘voldoende met één of twee ernstige overtredingen’ is het verstandig om alert te zijn”, adviseert SFT.

Het is belangrijk dat deze bedrijven er op letten om niet opnieuw dezelfde ernstige of zeer ernstige overtreding(en) op dezelfde kernbepaling te maken zoals geconstateerd bij de vorige CAO-controle. Als bij de eerstvolgende CAO-controle blijkt dat dit toch gebeurt, dan krijgt het bedrijf het bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’.

Onvoldoende

“Dus één ernstige overtreding die herhaald wordt, leidt dan al tot een onvoldoende”, meldt SFT. Daarnaast moet het bedrijf de kosten van de CAO-controle betalen. Voor bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’ geldt hetzelfde, met dit verschil dat zij sowieso de eerstvolgende CAO-controle betalen.

Op www.sociaalfondstaxi.nl/kostencaocontrole staat een overzicht van de bedragen. Het bedrijfsoordeel ‘voldoende’ geldt als selectiecriterium voor het TX-Keurmerk en vaak ook voor aanbestedingen. Dat betekent dat bedrijven met een ‘onvoldoende cao-naleving’ door de opdrachtgever worden uitgesloten van inschrijving op aanbestedingen.

Overtredingen

“We adviseren taxibedrijven om na te kijken of en welke ernstige overtredingen in het verleden geconstateerd zijn. Als ze het niet meer weten, kunnen ze contact met SFT opnemen”, licht Henk van Gelderen, directeur SFT, toe. “Want als diezelfde ernstige overtreding nog een keer geconstateerd wordt, krijgt het taxibedrijf automatisch een onvoldoende.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

SFT: taxibedrijven met bedrijfsoordeel ‘voldoende’ lopen risico | TaxiPro
Sociaal Fonds Taxi, kantoor, SFT

SFT: taxibedrijven met bedrijfsoordeel ‘voldoende’ lopen risico

Taxibedrijven die de laatste keer bij een controle het Bedrijfsoordeel ‘voldoende met één of twee ernstige overtredingen’ hebben gescoord, lopen risico. Sinds april vorig jaar zijn de controle-eisen van Sociaal Fonds Taxi aangescherpt. Hierdoor leiden bepaalde overtredingen van de CAO eerder tot een bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’. Dat laat SFT weten. 

Sociaal Fonds Taxi controleert bedrijven op de naleving van de CAO Taxivervoer. Na afronding ontvangt het bedrijf een bedrijfsoordeel. Dit kan ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’ zijn.

Bedrijfsoordeel

Bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘voldoende’ met één of twee ernstige overtredingen worden binnen twee jaar opnieuw gecontroleerd. “Juist voor bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘voldoende met één of twee ernstige overtredingen’ is het verstandig om alert te zijn”, adviseert SFT.

Het is belangrijk dat deze bedrijven er op letten om niet opnieuw dezelfde ernstige of zeer ernstige overtreding(en) op dezelfde kernbepaling te maken zoals geconstateerd bij de vorige CAO-controle. Als bij de eerstvolgende CAO-controle blijkt dat dit toch gebeurt, dan krijgt het bedrijf het bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’.

Onvoldoende

“Dus één ernstige overtreding die herhaald wordt, leidt dan al tot een onvoldoende”, meldt SFT. Daarnaast moet het bedrijf de kosten van de CAO-controle betalen. Voor bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’ geldt hetzelfde, met dit verschil dat zij sowieso de eerstvolgende CAO-controle betalen.

Op www.sociaalfondstaxi.nl/kostencaocontrole staat een overzicht van de bedragen. Het bedrijfsoordeel ‘voldoende’ geldt als selectiecriterium voor het TX-Keurmerk en vaak ook voor aanbestedingen. Dat betekent dat bedrijven met een ‘onvoldoende cao-naleving’ door de opdrachtgever worden uitgesloten van inschrijving op aanbestedingen.

Overtredingen

“We adviseren taxibedrijven om na te kijken of en welke ernstige overtredingen in het verleden geconstateerd zijn. Als ze het niet meer weten, kunnen ze contact met SFT opnemen”, licht Henk van Gelderen, directeur SFT, toe. “Want als diezelfde ernstige overtreding nog een keer geconstateerd wordt, krijgt het taxibedrijf automatisch een onvoldoende.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.