Taxi Bergamin, ETS Taxi, Edwin Muste van ets, Joop Bergamin van taxi Bergamin, Ferry Bosgra van ets

ETS Zaandam neemt taxibedrijf Bergamin uit Krommenie over

ETS Taxi & Zorgvervoer uit Zaandam heeft taxibedrijf Bergamin & Zonen uit Krommenie overgenomen. Voor de 43 medewerkers en 23 voertuigen blijven de werkzaamheden voorlopig hetzelfde. Ook blijft de naam Taxi Bergamin zichtbaar. “Op termijn worden de activiteiten ondergebracht bij ETS”, vertelt Ferry Bosgra, directeur ETS. 

De twee taxibedrijven zijn al lange tijd samenwerkingspartners in de regio Zaanstreek Waterland en deden bij grote drukte een beroep op elkaar.

Familiebedrijf

Taxi Bergamin is een familiebedrijf met een rijke historie. In haar 55 jarig bestaan heeft het een zeer goede naam en een trouwe klantenkring weten op te bouwen, puur door het leveren van kwalitatief zeer goed vervoer. De omzet kwam voor 50% uit particulier contant vervoer. Ook verzorgt Bergamin zakelijk vervoer en zorgvervoer.

“De ondernemer Joop Bergamin die 51 jaar gewerkt heeft binnen Bergamin en dit jaar 69 wordt, was zich al een tijd aan het beraden over de toekomst van zijn bedrijf”, licht Bosgra toe.

Kwaliteit

“In die zoektocht stond voorop dat de kwaliteit die door Bergamin geleverd is in al die jaren geborgd blijft. En dat al zijn mensen een goed onderdak kregen. In de gesprekken met ETS is duidelijk geworden dat beide bedrijven daarover hetzelfde denken. Ook ETS heeft zijn goede naam te danken aan het constant leveren van kwaliteit. De naam Taxi Bergamin is al 55 jaar een begrip in de regio en is er veel aangelegen om die te blijven voeren.”

ETS Taxi & Zorgvervoer is uitgegroeid in haar 10 jarig bestaan van een klein taxibedrijf naar een toonaangevende professionele personenvervoerder in Noord Holland. Het vervoersgebied is met de komst van HES Limo zelfs Europees geworden. Met ongeveer 130 voertuigen en 240 medewerkers worden dagelijks honderden ritten uitgevoerd voor het aanvullend openbaarvervoer, leerlingenvervoer, zorg- en rolstoelvervoer, groepsvervoer, openbaar vervoer, particuliervervoer en VIP/Zakelijk vervoer.

Personenvervoer

Bosgra: “Met de komst van Taxi Bergamin en haar medewerkers is er voor ETS een belangrijke specialisatie toegevoegd aan het brede assortiment van personenvervoerdiensten, namelijk die van particulier en zakelijk vervoer. Een segment waarin ETS graag verder wil uitbreiden zeker met de komst van SmartCab in april, HES Limo services in mei 2014. “

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.