taxibord, daklicht, taxi

Limburgs taxibedrijf Van Meurs maakt doorstart

Het Simpelveldse taxibedrijf Van Meurs maakt een doorstart. Het wordt overgenomen door de BV Taxibedrijf Van Meurs Maastricht. Dat meldt curator Remco Rosbeek van Boels Zanders Advocaten.

Ook Thijssen Tours Geulle BV, dat op 12 mei tegelijk met Van Meurs failliet ging, valt daaronder. De overname gaat in op 1 juni, meldt 1Limburg. Tot die tijd zorgen de oude bedrijven voor het leerlingen- en zorgvervoer in Zuid-Limburg.

Werknemers

Het nieuwe bedrijf biedt 145 werknemers een nieuw dienstverband. Voor het faillissement waren circa 190 medewerkers actief voor Van Meurs. Taxi van Meurs uit Simpelveld werd onlangs failliet verklaard. Het is een van de grotere familiebedrijven van Limburg.

Taxibedrijf van Meurs is een tweede generatie familiebedrijf. Frans en Jeanny van Meurs hebben in 1976 het taxibedrijf opgericht. Destijds was het een gemengd bedrijf met taxi- en groepsvervoer.

Groepsvervoer

De zonen Frank en Bert van Meurs zijn in het bedrijf gestapt en vanaf 2000 heeft de directie de keuze gemaakt alléén op groepsvervoer te focussen. Van Meurs had het, net als de rest van de taxibranche zwaar, omdat de omzet voor een groot deel wordt gewonnen door aanbestedingen.

Van Meurs is vooral gespecialiseerd in groepsvervoer en voert onder meer het grootste deel van het leerlingenvervoer in Zuid-Limburg uit (dagelijks zo’n 2000 leerlingen). Van Meurs won vorig jaar nog een omvangrijk aanbestedingstraject waarbij 13 Zuid-Limburgse gemeenten betrokken waren.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Limburgs taxibedrijf Van Meurs maakt doorstart”

Paul Dijkhuizen|28.05.15|21:49

Ah, dus één van de bv’s is failliet gegaan van de ‘Van Meurs groep’ en die wordt dus nu overgenomen door een andere bv van dezelfde groep, waarbij met dezelfde directie hetzelfde vervoer blijft worden gedaan met hetzelfde wagenpark, maar dat er 45 mensen op straat komen te staan en waarschijnlijk diverse schuldeisers met (gedeeltelijk) lege handen blijven staan? Heb ik dat correct begrepen?

Webmasterforum|08.06.15|14:27

Paul , je zit er niet zo heel ver naast, de bekende trucjes worden weer uit de kast gehaald, de schuldeisers blijven met lege handen achter, en natuurlijk de mensen waar men graag vanaf wilde.

In Nederland is dat allemaal mogelijk , je gaat bankroet en je eigen Bv neemt het over, kassa