Cibatax, wagenpark, taxibedrijf

Taxibedrijf Cibatax Eindhoven krijgt surseance van betaling

Taxibedrijf Cibatax in Eindhoven heeft surseance van betaling gekregen. Dat betekent dat het taxibedrijf voorlopig haar leveranciers niet kan betalen. Volgens bewindvoerder Flip Schreurs geeft dat de kans om te zoeken naar een overnamekandidaat voor het bedrijf, met 200 werknemers.

Het taxibedrijf verkeert in financiële problemen. Oorzaak is de huidige malaise in de taxibranche. De rechtbank in Den Bosch heeft daarom uitstel van betaling verleend voor de schulden van het bedrijf.

Overname

De bewindvoerder hoopt door de surseance meer kandidaten voor overname te interesseren. Alle taxi’s blijven volgens Schreurs intussen gewoon rijden.

De bewindvoerder en de directie hebben het personeel woensdagmiddag op de hoogte gebracht van de financiële problemen waarin het bedrijf terecht is gekomen, zo meldt ED. De bewindvoerders zouden zeker twee weken nodig te hebben om een eventuele doorstart of overname te onderzoeken.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Taxibedrijf Cibatax Eindhoven krijgt surseance van betaling”

Paul Dijkhuizen|18.06.15|12:06

1 juli nieuwe regelgeving werknemers…. op de valreep nog even failliet gaan, doorstart met pak ‘m beet 120 werknemers, rest indien nodig als zzp-er. Lees je mee Lodewijk Asscher, dit gebeurt er dus door de nieuwe regels omtrent het geven van vaste arbeidscontracten

Yvonne Jansen|18.06.15|18:02

Ja, de regering denkt dat ze met de regels over arbeidscontracten ons een plezier doen en ons aan een baan helpen/houden, maar ze maken ons juist hartstikke werkloos! Lees je dit ook Lodewijk Asscher?

Albert van Kerkhoff|27.06.15|12:17

beste Paul Dijkhuizen, het maakt niet uit of het bedrijf voor of na 1 juli 2015 failliet gaat. Bij faillissement kan ivb ontbreken financiële middelen geen verhaal op de vergoeding behorende bij de door u bedoelde regelgeving gemaakt worden. Deze vergoeding is in mijn beleving enkel van toepassing indien het bedrijf de financiële ruimte er voor heeft.

Yvonne Jansen, de regels zijn met een goede gedachte gemaakt. Echter ze missen de realiteit van het heden daagse.