taxileasing, rolstoelbus, Mercedes-Benz Sprinter, taxibus, taxi

Taxibedrijven zorgen nu ook voor flexibele schil voertuigen

Veel taxibedrijven beginnen na de zomer weer met nieuwe vervoersopdrachten, zoals het leerlingen- en instellingenvervoer. Diverse opdrachtgevers zijn aan het bezuinigen op het vervoer. Daardoor is het soms lastig voor een taxibedrijf om te bepalen hoeveel voertuigen er daadwerkelijk nodig zijn. Zo kan het voorkomen dat na de start blijkt dat het vervoer minder is dan verwacht. En waar een flexibele schil voor het personeel normaal is in de taxibranche, zorgen ook steeds meer taxibedrijven voor een flexibele schil voertuigen.

“Wanneer je voertuigen hebt aangeschaft voor een opdracht en de ritaantallen vallen tegen, dan komen deze voertuigen stil te staan”, vertelt John Tiemes van Taxileasing.nl. “Dat kost onnodig veel geld. Wij zien dat taxibedrijven overgaan op een ‘flexibele schil’ voertuigen om snel te kunnen opschalen, maar ook om af te kunnen schalen. Op die manier hou je overzicht en controle over de kosten.”

Voertuigen

Taxileasing heeft voor september nog zo’n 85 voertuigen (waarvan 35 rolstoelvoertuigen) beschikbaar om te leasen. “Alle voertuigen voldoen aan TX-normen, beschikken over een BCT van Cabman, een brandblusser en een EHBO-kit”, vertelt Tiemes.

De vloot is heel divers. “Naast dieselvoertuigen zijn er ook voertuigen op groengas beschikbaar”, legt Tiemes uit. “Voor elke doelgroep of wens van de opdrachtgever is er wel een voertuig beschikbaar.”

Prijzen

De maandprijzen voor de voertuigen beginnen bij € 295 euro per maand; omgerekend € 10 per dag. Dat is inclusief blauwe kentekenplaat en all-season banden. Taxibedrijven mogen daarvoor 3000 km vrij per maand rijden. Meerkilometers kosten 15 cent.

Taxileasing.nl is lid van brancheorganisatie Bovag en gevestigd in Arnhem. “Halen en brengen is mogelijk in heel Nederland”, zegt Tiemes. “Verhuur is binnen één dag geregeld. Ook korte verhuurperioden behoren tot de mogelijkheden.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.