Taxi Expo, 2015, Expo Houten

Taxi Expo 2015 zeer geslaagd met ruim 1.000 taxi-ondernemers

Taxi Expo 2015 is dinsdag bezocht door ruim 1.000 taxi-ondernemers en opdrachtgevers doelgroepenvervoer. Gecombineerd met de 51 exposanten en 230 aanwezige deelnemers aan het Nationaal Congres Contractvervoer is het evenement daarmee zeer geslaagd te noemen. De dag had een goede sfeer en bood volop ruimte voor innovaties binnen de sector.

Taxi Expo 2015 en het Congres Contractvervoer werden georganiseerd door online vakblad TaxiPro.nl in samenwerking met Koninklijk Nederlands Vervoer.

Congres Contractvervoer

’s Ochtends namen 230 mensen deel aan de vierde editie van het Nationaal Congres Contractvervoer. Hierbij namen diverse sprekers het publiek mee in hun innovatieve oplossingen om ‘out of the box’ te denken bij taxi-aanbestedingen. Het publiek bestond voor 50% uit taxi-ondernemers, 30% gemeenten en 20% advies-wereld.

Jeroen Veenendaal van de gemeente Rotterdam ging onder meer in op innovatiegericht aanbesteden, waarbij de opdrachtgever voor de publicatie van het bestek veel ruimte maakt om met marktpartijen in gesprek te gaan over hun innovatie-ideeën. Bertho Eckhardt van KNV schetste de uitdagingen én oplossingen waar de markt voor staat.

Discussie

De regiecentrale bleef ook niet onbesproken; Marcel Slotema van Forseti ging in op alle ins-and-outs van de Mobiliteitscentrale Flevoland. Over dit onderwerp werd onder leiding van dagvoorzitter Bart Pals druk gediscussieerd tussen Slotema en een aantal aanwezige taxi-ondernemers over de vraag welke waarde een regiecentrale toevoegt.

Jan Fuik van Taxer liet zien hoe de gemeente Tiel het leerlingenvervoer vergoedt met een persoonsgebonden budget aan ouders. Zij zijn dan vrij om te kiezen wie hun taxivervoer regelt en uitvoert, de gemeente doet niets anders dan budget ter beschikking stellen. Aan het einde keek advocaat aanbestedingsrecht Joost van de Wetering van Infense Advocaten met zijn juridische bril naar alle besproken ontwikkelingen.

Interactief

Nieuw dit jaar was dat het publiek zelf kon stemmen op stellingen en tijdens de presentaties vragen aan de sprekers kon insturen. Die werden dan aan na de presentatie behandeld. Tijdens de sessie van Slotema werden zelfs maar liest 41 vragen en opmerkingen ingestuurd via het systeem van Sendsteps, waarvan er uiteindelijk 9 werden besproken.

Gedurende de hele dag waren er workshops over allerlei ontwikkelingen in de taxisector. Er waren in totaal drie workshopzalen voor de bezoekers. Er werd onder meer gesproken over de elektrische taxi, TTO’s, taxi-apps, marktontwikkelingen, rijgedrag, CAO Taxivervoer, zzp’ers, Wet Werk en Zekerheid, doelgroepenvervoer, etc.

De komende weken verschijnen op TaxiPro verslagen van diverse sessies op zowel Taxi Expo als het Congres Contractvervoer.

Taxi Expo

Taxi Expo keerde bij deze editie terug naar haar thuisbasis: Expo Houten. Tijdens de vakbeurs op Taxi Expo lieten in totaal 51 exposanten hun nieuwste innovaties zien. De stands werden de hele dag zeer druk bezocht met geïnteresseerde taxi-ondernemers.

De sfeer op Taxi Expo 2015 was redelijk positief. De branche heeft een aantal zeer moeilijke jaren achter de rug, de marges zijn nog altijd zeer laag, maar taxi-ondernemers zijn wel bezig met het kijken naar waar de kansen liggen. Ook zorgde het contact van de sector met de diverse opdrachtgevers van contractvervoer die aanwezig waren voor diverse verkenningen tot samenwerking en verbetering van de sector.

Het team van Taxi Expo en organisatoren TaxiPro.nl en KNV bedanken iedereen voor zijn aanwezigheid!

Video-impressie Taxi Expo

Video-impressie Nationaal Congres Contractvervoer

Taxi Expo 2015, vakbeurs

Taxi Expo 2015, Congres Contractvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Expo 2015 zeer geslaagd met ruim 1.000 taxi-ondernemers | TaxiPro