Uber, Travis Kalanick, founder, oprichter

Uber International dient jaarverslag in en draait megaverliezen

Taxi-app Uber leidt buiten de Verenigde Staten nog altijd megaverliezen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2014 dat is ingediend bij de Kamer van Koophandel. Uber International CV boekte een afschrikwekkende 235 miljoen dollar verlies op een omzet van slechts 68,3 miljoen dollar. Uber heeft hier bij de KvK haar jaarverslag gedeponeerd omdat alle 65 niet-Amerikaanse dochterbedrijven van Uber onderdeel zijn van de Nederlandse vennootschap Uber International CV.

Hoewel het om een Nederlandse vennootschap gaat is Uber International CV officieel gevestigd op het adres van een advocatenkantoor in belastingparadijs Bermuda. Het bedrijf deponeerde onlangs zijn jaarverslag over 2014 bij de Kamer van Koophandel.

Uber

Uit het jaarverslag blijkt dat het moederbedrijf van Uber de toekomst jaarlijks financieel garandeert. Ook heeft de vennootschap voorlopig nog meer dan voldoende geld in kas om te blijven opereren; 105 miljoen dollar. In 2013 sloot Uber nog een lening af van 500 miljoen dollar bij het moederbedrijf.

Uber International CV is het meeste geld kwijt aan ‘andere operationele kosten’, zoals marketing- en IT-kosten: 129 miljoen dollar. De verkoopkosten, zoals betalingen aan creditcardmaatschappijen, kosten van mobiele data en terugbetalingen, bedroegen 126 miljoen dollar. Dat heeft RTL Nieuws geanalyseerd.

Wereldwijd

Ook wereldwijd zou Uber megaverliezen draaien, zo bleek onlangs uit cijfers die werden ingezien door Bloomberg. De wereldwijde omzet zou 415 miljoen euro bedragen en hierbij werd een verlies geleden van maar liefst 470 miljoen euro. Dat betekent dat er van iedere euro die er binnenkomt, 2 euro aan kosten gemaakt worden.

Dat was echter wel op basis van gelekte stukken, de huidige cijfers van Uber International CV (dus Uber buiten de Verenigde Staten) zijn door Uber zelf officieel gedeponeerd.

Lees het jaarverslag van Uber International CV over 2014.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Uber International dient jaarverslag in en draait megaverliezen”

Rodney Barten|02.03.16|18:24

Als we ons nou allemaal gaan aansluiten bij Uber en ons vervolgens goed laten uitknijpen dan komt het vanzelf weer goed en zullen ze grote winstcijfers laten zien!

Johan Zevenbergen|02.03.16|20:56

kennelijk dezelfde calculator gebruikt als de heren van de vervoers aanbestedingen.
Gratis, goedkoop en onder de kostprijs zijn de sleutelwoorden.

Tti TtiPpooklmr|03.03.16|10:36

Ik zie dat uberx.be reeds in de verkoop staat ?
Weet iemand meer hierover?

Ruben Brandenburg|03.03.16|12:30

is van twee jaar geleden zegt nu toch niks meer