Jan en Harrie Goverde, Taxi Goverde, taxi, taxibedrijf, Jacobs

Taxi Goverde uit Zevenbergen neemt Jacobs Taxi over

Taxi Goverde uit Zevenbergen heeft de activiteiten van Jacobs Taxi uit Rijsbergen overgenomen. Jacobs ging onlangs failliet omdat ze het contract als onderaannemer van de Deeltaxi West-Brabant kwijtraakte. Goverde neemt de handelsnamen, een deel van de vloot en een deel van het personeel over.

“Alle chauffeurs en planners solliciteren nu bij ons. We zullen een deel overnemen”, licht Jan Goverde toe. “Daarbij moeten we wel realistisch blijven, want ook wij zitten ruim in ons jasje.”

Zakelijk vervoer

Met de overname wil Goverde vooral groeien in het vervoer rondom Etten-Leur. Jacobs heeft van oudsher veel klanten in de regio Rijsbergen/Etten-Leur. “Het gaat vooral om zakelijk vervoer en daarbij nog wat ziekenvervoer en contant vervoer”, vertelt Goverde.

Jacobs Taxi verloor onlangs maar liefst 60% van de omzet omdat ze niet tot een akkoord kwam met PZN over de uitvoering van de Deeltaxi West-Brabant. Dat contract is per 1 januari opnieuw gegund aan PZN, maar die voerde grote veranderingen door in de rittenmatrix en de tarieven. Jacobs wilde daar niet mee akkoord gaan, waardoor het bedrijf het deeltaxivervoer in Rijsbergen en Etten-Leur kwijtraakte.

Taxi Goverde

Taxi Goverde beschikt over 70 voertuigen en 125 taxichauffeurs en voert op dit moment onder meer het Deeltaxivervoer uit vanuit de gemeente Moerdijk. Het taxibedrijf rijdt verder nog alle soorten contractvervoer, behalve scholierenvervoer. “Die prijzen zijn gewoon te laag, daar kunnen we niet voor rijden”, zegt Goverde. “Op dit moment willen we vooral groeien in het zakelijk vervoer.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxi Goverde uit Zevenbergen neemt Jacobs Taxi over”

Huib van der Kleij|08.03.16|14:14

Zie hier prijs kwaliteit verhouding dus alleen prijs is belangrijk taxi goverde heeft gelijk om niet voor de aangeboden prijs te rijden. Ik zou zeggen sta toe dat je al het wmo vervoer gecombineerd kan doen tegen 1 prijs.

Adrie Stander|08.03.16|16:10

Nu maar hopen dat Taxi Goverde alle chauffeurs uitnodigt voor een gesprek want gelijke monnike gelijke kappe. Het is al erg genoeg dat dit is gebeurd voor die mensen , ik wens ieder veel succes ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.