Betty de Boer, VVD, Kamerlid

VVD wil handhaving BCT uitstellen tot oktober

De handhaving op aanwezigheid van een functionerende Boordcomputer Taxi moet uitgesteld worden tot 1 oktober van dit jaar. Dat blijkt uit Kamervragen van Betty de Boer (VVD) naar aanleiding van een artikel van TaxiPro over de update BCT-update.

Onderstaande Kamervragen zijn ingediend:

  • Heeft de staatssecretaris kennisgenomen van het artikel ‘BCT-fabrikanten verwachten update deze maand uit te rollen’ (TaxiPro.nl, d.d. 2 jun. ’16):;
  • Klopt het dat de update van de Boord Computer Taxi (hierna: BCT) pas deze maand (juni) klaar is; Waarom heeft dit zo lang geduurd;
  • Wat betekent dit voor de evaluatie van de BCT? Kan de staatssecretaris in haar antwoord de uitvoering van de motie Visser/Hoogland betrekken (kamerstuknummer 31521-92);
  • Wat betekent dit voor de taxi-ondernemers? Acht de staatssecretaris de periode van minder dan een maand voldoende voor de taxi-ondernemers om de updates door te voeren? Waarom wel/niet;
  • Hoe gaat de ILT beoordelen wat een opzettelijke en wat een onopzettelijke fout is;
  • Bent u het met de leden van de VVD eens dat, wanneer de update pas in juni klaar is, het onrechtvaardig zou zijn als de ILT al per 1 juli a.s. (gedeeltelijk) gaat handhaven op de aanwezigheid van een functionerende BCT? Zo nee, waarom niet? Zo ja, kan de handhaving in zijn geheel uitgesteld worden tot 1 oktober 2016? Kan de staatssecretaris dit toelichten?

Lees ook: BCT-fabrikanten verwachten update deze maand uit te rollen

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “VVD wil handhaving BCT uitstellen tot oktober”

Johan Zevenbergen|03.06.16|13:02

Wellicht kan ze ook meteen ff uitleggen, waarom deze enkelband noodzakelijk is, en alleen voor taxi,s geld en niet voor andere nog grotere risico groepen.

Ercan Dogan|03.06.16|15:14

Mevr. Dijksma zou ook toelichten waarom een simpele taxivergunning 1500 EURO kost. Dit is in een doofpot gestopt.

Lex Predes|06.06.16|14:49

Ik heb zo mijn twijfels, maar veel taxi providers gebruik boordcomputers voor langewww.marcus.nl

Peter Brekelmans|09.06.16|16:52

is er al zekerheid dat er 1 Julie een uitlees bare bct is ?

Ruben Brandenburg|20.06.16|17:04

achhh nog maar 10 dagen

Frans Ritzerfeld|21.06.17|12:18

Collega’s BCT is helemaal niet rechtsgeldig, ik ben de onderste steen boven aan het halen.
BCT is in strijd met de Wet Privacy en mag helemaal niet Wettelijk verordend worden, ik heb antwoord gevraagd aan ons Ministerie, de Europese ombudsman, de Europese Commissie, enz enz. enz. Staatssecretaris Dijkstra is zich met list, leugens en bedrog in alle hoeken aan het wurmen om de € 200 miljoen geinvesteerd gemeenschappelijk vernietigd kapitaal te verantwoorden, alle politieke partijen zijn ook op de

Frans Ritzerfeld|21.06.17|12:32

Hoogte gebracht door mij, dat er Politieke blunders gemaakt worden, tot daar aan toe.
Op dit moment is Nederland zichzelf failliet aan het maken, de rekening van deze kapitale blunders zullen deze € 200 miljoen misschien wel 10 x overtreffen, Ik heb Jurisprudentie gestuurd waarin bepaald word, een zware crimineel mag en kan men geen electronische enkelband verplichten wegens inbreuk op de Privacy, IN NL WORDT DE HELE TAXIBRANCHE GESTALKT MET TRACK EN TRACE “INBREUK OP DE PRIVACY”

Frans Ritzerfeld|21.06.17|12:42

Hier vind door de ILT machtsmisbruik plaats van de bovenste plank, er word geblunderd door de ILT want ze zijn van alle negatieve kenmerken m.b.t. de BCT duidelijk op de hoogte gebracht, als men dan wil verbaliseren 1 proces verbaal is genoeg om uiteindelijk bij de rechter te komen, bij mij dus 8 x € 1800 en het bedrijf plat gelegd, dit is regelrecht stigmatiseren en machtsmisbruik en vooral aan het einde van de rit, kapitaalsvernietiging, hier zal de Politiek over moeten verantwoorden.