taxi, daklicht

Taxibedrijf Ordelman bankroet maar verder als Taxi Ordelman Epe

Taxibedrijf Ordelman uit Epe is op 21 juni jongstleden failliet verklaard. Volgens de eigenaar van het bedrijf heeft dat echter geen gevolgen voor alle betrokkenen, omdat de activiteiten op 1 juni als zijn overgegaan naar Taxi Ordelman Epe. Aan het faillissement ligt een belastingprobleem ten grondslag.

Wat dat probleem precies inhoudt wil Evert Jan Ordelman niet in de publiciteit bespreken, zo blijkt uit een interview met dagblad De Stentor. Dat er mogelijk een verband is met het bankroet van Aatax Epe uit 2013, dat tot die tijd onderdeel van Taxibedrijf Ordelman was, wordt door de eigenaar bevestigd noch ontkend. Maar hij benadrukt dat de problemen in dit dossier, dat na drie jaar nog steeds niet is afgerond, binnenkort met alle betrokken partijen zullen zijn opgelost.

Winstgevend taxibedrijf

Met betrekking tot het faillissement van Taxibedrijf Ordelman en de overgang van de activiteiten naar Taxi Ordelman Epe geeft de eigenaar aan dat dit traject vlekkeloos is verlopen. Voor het bedrijf, de medewerkers leveranciers verandert er niets. “Feitelijk heeft niemand ook maar iets van het faillissement gemerkt, er is voor niemand ontslag aangevraagd bij het UWV”, aldus Evert Jan Ordelman.

In het gesprek met de krant geeft hij verder aan dat het bankroet enkel te maken heeft met het niet nader toegelichte belastingprobleem. Het taxibedrijf zelf is volgens Ordelman winstgevend en gezond. Er is zelfs behoefte aan extra personeel om de huidige hoeveelheid werk goed op te kunnen vangen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

6 reacties op “Taxibedrijf Ordelman bankroet maar verder als Taxi Ordelman Epe”

Sjef Kuys|02.07.16|21:45

Zo is nog eens leuk om failliet te gaan , taxibedrijf orgelman is van zijn schuld af en komt toevallig uit hetzelfde dorp Ede als taxi orgelman die weer met een schone lei kan starten dit traject noemen ze even een vlekje wegwerken , dat is bankroet gaan en er nog op verdienen ook dat is gezond en winstgevend ?
Was getekend Evert Jan Orgelman

Rodney Barten|03.07.16|20:25

Dat Evert Jan Orgelman geen openheid van zaken wilt geven zegt al genoeg…

Henk Mullem|07.07.16|10:46

zo blijkt maar weer dat niet Amerika het land van onbegrensde mogelijkheden is maar Nederland,nu moet ik alleen nog even de wat kan mij het schelen mentaliteit eigen maken en zakenman worden groeten Henk (nog niet orgelman)

Willem Vierwind|07.07.16|23:38

EJ. zoekt nog chauffeurs Henk……..

Monique Nijmeijer|06.06.17|15:39

Hij is geen wetgever want behandelt zijn personeel als honden en maakt ze nog uit voor leugenaar ook het had geen beter mens kunnen treffen je ej als je met deel gooit Word je zelf getroffen

Dan zal ik maar niet gaan solliciteren daar…