rechtbank, rechter, failliet, taxi

Taxi Hoogenboom werkt aan doorstart

Taxi Hoogenboom uit Bodegraven ging op 15 november failliet. De komende weken moet blijken of een doorstart kan worden gerealiseerd. Om die kans zo groot mogelijk te maken, worden de werkzaamheden tot nader order voortgezet.

Taxi Hoogenboom werd in 1963 opgericht en groeide sindsdien uit tot een onderneming met circa zestig medewerkers. Op de site van de onderneming staat dat de diverse vormen van vervoer worden verzorgd met een kleine veertig taxi’s en drie touringcars. Hoogenboom verzorgt onder meer het vervoer van groepen, rolstoelgebruikers en directieleden, maar rijdt ook in het kader van dagtochten, bedrijfsuitjes en pendeldiensten.

Gemiste aanbestedingen

Daar gaat de firma vooralsnog mee door, ook al werd op 15 november jongstleden door de rechtbank in Den Haag het faillissement uitgesproken. Curator mr. Jan Dorrepaal: “De oorzaak van het faillissement is met name gelegen, aldus het bestuur van de vennootschap, in gemiste aanbestedingen en een relatief hoog ziekteverzuim.” Ten tijde van het faillissement waren er 56 mensen in dienst bij het taxibedrijf. In 2015 realiseerde Taxi Hoogenboom een omzet van 3,6 miljoen euro.

Kwetsbare doelgroepen

Het is niet ongebruikelijk dat een onderneming zijn werk blijft doen na een faillissement, indien er zicht is op een doorstart. Een bedrijf dat wekenlang geen diensten levert of producten maakt, raakt immers al snel het vertrouwen van leveranciers, opdrachtgevers, klanten en financiers kwijt. Hoogenboom houdt zich bovendien onder meer bezig met het vervoer van kwetsbare doelgroepen en die activiteiten kunnen niet zomaar worden gestaakt. De curator hoopt over twee weken meer duidelijkheid te hebben over de eventuele doorstart.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.