Hoogenboom

Geen doorstart voor Taxi Hoogenboom

Er was nog hoop op een doorstart van het failliete Taxi Hoogenboom uit Bodegraven, maar uiteindelijk is het daar niet van gekomen. De activiteiten van het bedrijf worden de komende weken afgebouwd.

Taxi Hoogenboom werd op 15 november jongstleden failliet verklaard. Dat kwam vooral door het verliezen van een aantal aanbestedingen en een relatief hoog ziekteverzuim, zo liet het bestuur van de vennootschap weten aan curator mr. Jan Dorrepaal. Op het moment dat het bankroet werd uitgesproken waren er 56 mensen bij het vervoersbedrijf in dienst. Zij bleven in de weken daarna werken om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te maken.

Laatste werkdag

Dorrepaal laat nu weten dat het niet is gelukt om de gewenste doorstart te realiseren. “De flinterdunne marges in de taxiwereld zijn daaraan mede debet. We gaan de activiteiten nu dan ook gecontroleerd beëindigen, met als laatste werkdag uiterlijk 23 december aanstaande. Dit om het vervoer van zieken, leerlingen, et cetera niet onnodig te bemoeilijken. Opdrachtgevers hebben dan nog de mogelijkheid het vervoer elders vervoer onder te brengen.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.