Regiotaxi BV

Regiotaxi BV failliet, activiteiten direct overgenomen

Bron: site Regiotaxi BV

Taxi De Groen en Taxi Goverde hebben per direct de activiteiten overgenomen van Regiotaxi BV uit Roosendaal. Dat laatste bedrijf werd onlangs failliet verklaard.

Het faillissement werd op 20 december uitgesproken door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Over de reden van het bankroet kan curator mr. P.J.W. Vermunt nog geen mededelingen doen, hier is eerst nader onderzoek voor nodig. Wel geeft hij aan dat het vervoer dat tot voor kort door Regiotaxi BV werd uitgevoerd niet in gevaar is gekomen.

Continuïteit van vervoer

“Taxi De Groen te Roosendaal en Taxi Goverde te Zevenbergen nemen de activiteiten per direct over en zullen de ritten van de klanten van Regiotaxi uitvoeren. De zorgtaxiklanten kunnen via de bekende telefoonnummers hun ritten blijven bestellen. De Groen en Goverde staan garant voor de continuïteit van het vervoer. Momenteel zijn er gesprekken gaande met De Groen en Goverde om te bezien of en hoeveel banen er behouden kunnen blijven.”

Regiotaxi werd in 1975 opgericht en werkte sinds eind vorige eeuw vanuit Roosendaal. De onderneming houdt zich, naast uiteraard de dienst in de bedrijfsnaam, ook bezig met onder meer straattaxi, rolstoelvervoer, directievervoer, aanvullend OV en luchthavenvervoer. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en laat zijn voertuigen rijden op CNG, teneinde de CO2-uitstoot die met het vervoer gepaard gaat te reduceren.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.