Blacklane

Blacklane en Hertz starten samenwerking chauffeursdiensten

Blacklane, het internationale platform voor chauffeursdiensten, gaat de samenwerking aan met autoverhuurder Hertz. Het netwerk van Blacklane maakt het voor Hertz mogelijk om zijn activiteiten uit te breiden met hoogwaardige luchthaventransfers, limousineritten en andere chauffeursdiensten. Die opzet wordt ook duidelijk in de naam van het concept: Hertz Driver Services powered by Blacklane.

Blacklane werkt met vaste, concurrerende prijzen. Via het platform kan gekozen worden voor een bepaalde bestemming of het inhuren van vervoer voor een x aantal uren. De klant heeft daarbij de keuze uit voertuigen in verschillende categorieën, waaronder Business Class en Business Van. Binnen elke categorie wordt vervoer in verschillende voertuigen uit het hogere segment aangeboden. In Nederland is Blacklane in Rotterdam en Amsterdam beschikbaar.

250 steden

Hertz is als autoverhuurder wereldwijd actief. Het bedrijf telt ongeveer 9.700 kantoren en franchiselocaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Het is één van de grootste spelers ter wereld als het gaat om de verhuur van personenvoertuigen vanaf luchthavens.

Dat betekent niet dat de nieuwe chauffeursdienst meteen op al die locaties beschikbaar komt. Het netwerk van Blacklane is namelijk niet onaanzienlijk en zeker groeiende, maar nog lang niet zo groot als dat van de nieuwe partner. Blacklane is nu actief in meer dan vijftig landen, 250 steden en op ruim 500 vliegvelden wereldwijd. Alle aangesloten chauffeurs beschikken over de vereiste papieren en verzekeringen. Intussen zijn tienduizenden professionele chauffeurs bij het platform aangesloten.

Andere aankomsttijd

De nieuwe dienst wordt beschikbaar voor Hertz-klanten in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Tsjechië, Luxemburg, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In deze eerste fase worden de chauffeursdiensten van Hertz en Blacklane beschikbaar in 250 steden en op 500 luchthavens wereldwijd. De ritten worden meteen bevestigd op het moment van reserveren en kunnen tot een uur voor tijd gratis worden geannuleerd. Als de aankomsttijd van een vlucht verandert, wordt de ophaaltijd van de automatisch aangepast.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.