Jan van Nunen, Stationtaxi

Doorstart voor Stationtaxi en Quattrotax

Taxi Van Nunen maakt een doorstart met de Tilburgse taxibedrijven Stationtaxi en Quattrotax. Stationtaxi en Quattrotaxi gingen bankroet nadat die laatste onderneming het regiotaxivervoer in Midden-Brabant kwijtraakte. Eerder deze week werd ook het onlangs failliet gegane taxibedrijf Janssen uit Oisterwijk overgenomen door Van Nunen.

Voor datzelfde vervoer was Quattrotax in 2011 juist opgericht door Taxi van Nunen uit Oisterwijk en vier andere bedrijven, waarvan er tot voor kort nog drie aandeelhouder waren. De regiotaxi wordt vanaf vandaag (1 juni) echter uitgevoerd door Munckhof, waarmee Quattrotax eigenlijk al zijn werk kwijtraakte. In 2012 werd het toen failliete Stationtaxi uit Tilburg overgenomen door Quattrotax en niet door Taxi van Nunen, om te voorkomen dat Taxi Van Nunen eigenaar zou worden van een bedrijf dat min of meer in dezelfde vijver vist. Gevolg van die keuze is wel dat Stationtaxi door het faillissement van Quattrotax eveneens failliet ging.

Niets binnengehaald

“Door deze opzet konden we de stilstaande uren van Stationtaxi rendabel maken door ze voor de regiotaxi te laten rijden”, legt Jan van Nunen uit. “Maar in de nieuwe aanbesteding van het regiotaxivervoer hebben wij niets binnengehaald. Wij kunnen met die grote partijen gewoon niet meer mee. Daardoor kwamen we wel weer terecht in de oude situatie dat de chauffeurs van Stationtaxi niet voor de regiotaxi konden worden ingezet, terwijl we wel de kwaliteit op een bepaald niveau willen houden. Daardoor werd een faillissement onvermijdelijk.”

Het bankroet van beide bedrijven werd op 23 mei uitgesproken. Ruim een week later zijn  de plannen voor een doorstart, waar samen met curator mr. Paul Gerritse aan werd gewerkt,  zo goed als rond. Afgelopen dinsdag kwam de overname van Taxibedrijf Janssen uit Oisterwijk al rond. Taxi van Nunen zal tevens een doorstart realiseren met Stationtaxi en Quattrotax. “Die bedrijsnamen staan goed bekend en worden ook door ons gehandhaafd”, legt Van Nunen uit. “En door de nieuwe opzet gaan twee oude familiebedrijven, Taxi van Nunen uit 1934 en Stationtaxi uit 1935, nu formeel samen verder.”

Stoppen met contractvervoer

“Wij zullen ons nu vooral gaan richten op straattaxivervoer, zakelijk vervoer en luchthavenvervoer. Het contractvervoer mag je tegenwoordig alleen nog maar tegen bodemprijzen rijden. Daar willen we dus eigenlijk mee stoppen”, geeft Van Nunen aan. “Dat boek is niet voor altijd dicht, maar wij verleggen onze aandacht nu helemaal naar het particulier en zakelijk vervoer.” De nieuwe organisatie zal in afgeslankte vorm verdergaan, met een vloot van een kleine dertig voertuigen.

Lees ook: ‘De taxiklant moet zich gewaardeerd voelen’

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

2 reacties op “Doorstart voor Stationtaxi en Quattrotax”

ik wens jullie dan ook heel veel succes …

Marjan Keuzenkamp|01.06.17|19:36

Eveneens veel succes en ik zou graag nog een bijdrage willen leveren; ben twee dagen in de week beschikbaar, op vrijdag en zondag om ritten voor u te rijden,

met vriendelijke groet,
Marjan Keuzenkamp