Taxiboeken

Taxiboeken kan groeien dankzij investeerder

Investeringsmaatschappij Scheybeeck neemt een deel van de aandelen van Mobility ID over om zo de dienst Taxiboeken.nl naar een hoger plan te helpen tillen. De investering moet de directie van Mobility ID helpen om het potentieel van het taxiplatform volledig te benutten.

Taxiboeken.nl werd een paar jaar geleden door Ruud Dusseldorp en anderen opgezet in een project voor de rijksoverheid. De uitvoering lag aanvankelijk bij een ander maar al snel nam Dusseldorp het boekingsplatform met Mobility ID zelf ter hand. Door de jaren heen werd het platform, dat bemiddelt tussen personenvervoerders en taxiklanten in heel Nederland, steeds verder uitgebouwd.

Ook nu wordt er gewerkt aan het ontwikkelen en uitbreiden van de eigen producten en diensten. Verder is taxiboeken actief bij de realisatie van onder meer ‘the last en first miles’ bij diverse vervoersbedrijven en MaaS-concepten.

‘Unieke marktpositie’

Om de dienstverlening van Taxiboeken.nl verder te ontwikkelen en meer naamsbekendheid te verkrijgen heeft de directie gezocht naar een investeerder. Ruud Dusseldorp: ”Het is Taxiboeken.nl de afgelopen jaren gelukt om in een competitieve en snel veranderende markt een unieke marktpositie te verkrijgen. De krachtenbundeling met Scheybeeck geeft ons de ruimte om de groei te maximaliseren en nieuwe kansen te benutten om ons bedrijf verder op de kaart te zetten.”

“Daarnaast verbreedt het de mogelijkheden om begin 2018 landelijk ‘on demand’ taxiritten aan te bieden. Ons fijnmazige netwerk van professionele taxibedrijven leent zich daar bij uitstek voor. Onze klanten zullen direct van deze stap profiteren omdat wij dan in staat zijn om landelijk een taxirit aan te bieden met een aanrijtijd van slechts enkele minuten”, aldus Dusseldorp.

Landelijk dekkend netwerk

Via Taxiboeken.nl is het mogelijk om online een taxi te bestellen bij gecertificeerde personenvervoerders in heel Nederland. Het bedrijf beschikt over een volledig geautomatiseerd systeem en een landelijk dekkend netwerk van professionele taxibedrijven. Scheybeeck is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening.

Lees ook: Taxiboeken investeert in nieuwe producten en naamsbekendheid

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.