Elfwegentocht

Duurzame taxi’s welkom bij Elfwegentocht

De Elfwegentocht is bedoeld om in twee weken tijd zoveel mogelijk mensen zonder een druppel benzine te verbruiken te laten reizen in Friesland. Stichting Urgenda is op zoek naar eigenaren van elektrische taxi’s die daar van 1 tot en met 14 juli een bijdrage aan willen leveren.

Voor de Elfwegentocht zijn al heel wat partijen en personen bereid gevonden om zich in te zetten voor het ‘fossielvrije’ vervoer in de eerste twee weken van juli. Alle hogescholen doen mee, waarmee al zo’n 50.000 mensen bij het project betrokken zijn. Daarnaast hebben ook gemeenten, vervoerders NS en Arriva, Rijkswaterstaat en meer dan honderd bedrijven zich aan de Elfwegentocht verbonden. En iedere dag sluiten er nieuwe partijen bij het initiatief aan, zo stelt de organisatie.

Duurzame optocht

Tijdens de twee weken worden allerlei vormen van vervoer georganiseerd waar geen druppel bezine aan te pas komt. Het gaat dan om elektrische deelauto’s, het aanwijzen van liftplekken, maar ook om waterstofvulpunten en het gebruik van blauwe diesels. De actie wordt op 14 juli afgelsloten met “de grootste duurzame optocht ooit”, waarvoor zelfs een deel van een snelweg wordt afgesloten.

Taxi ruilen

Als het aan de organisatie ligt, wordt er tijdens de Elfwegentocht ook zoveel mogelijk gereden met elektrische taxi’s en taxi’s op groen gas. Natuurlijk wil de organisatie graag dat alle taxi’s uit Friesland die in deze categorie vallen een steentje bijdragen, maar wellicht zijn er ook mogelijkheden in het tijdelijk ruilen van voertuigen met collega’s van elders die al in zo’n taxi rijden.  Natuurlijk zijn de elektrische en groene taxi’s ook welkom bij de optocht. Meer informatie is te vinden op de site van het initiatief.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.