Sociaal Fonds Taxi, kantoor, SFT

FSO en FST werken samen op gebied van personeel

De organisaties Fonds Scholing en Ordening voor het Besloten Busvervoer (FSO) en Sociaal Fonds Taxi (SFT) werken sinds 1 januari samen op het gebied van personeel. De besturen van deze organisaties hebben hiertoe besloten. 

Het besluit is genomen door KNV busvervoer, Altrovia en KNV Taxi en Zorgvervoer namens de werkgevers en de vakbonden FNV en CNV vakmensen namens de werknemers.

Henk van Gelderen vervult nu de functie van directeur van FSO. Hij volgt in deze hoedanigheid Olaf Weterings op, die aan de sector voor besloten busvervoer verbonden blijft als secretaris van de cao-partijen. Van Gelderen combineert zijn nieuwe werkzaamheden met zijn huidige werk als directeur van SFT.

Arbeidsomstandigheden en Opleidingen

De nadere samenwerking van de twee organisatie, die al vanuit hetzelfde pand in Culemborg actief zijn, gaat verder dan alleen de directie. FSO en SFT gaan ook een gemeenschappelijke medewerker Arbeidsomstandigheden en Opleidingen aanstellen. Deze A&O-medewerer moet zowel voor het besloten busvervoer als voor de taxisector projecten gaan uitvoeren op het gebied van instroom, scholing, arbeidsmarktonderzoek, duurzame inzetbaarheid en aanverwante thema’s.

De besturen van FSO en SFT “verwachten dat de samenwerking leidt tot kwalitatief goede uitvoeringsorganisaties die efficiënt en effectief functioneren in het belang van beide branches”. Bovendien zijn er ruim honderd bedrijven in de markt actief die zowel touringcarvervoer als taxivervoer aanbieden; ook daar sluit de nadere samenwerking goed op aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “FSO en FST werken samen op gebied van personeel”

Paul Dijkhuizen|20.01.18|11:38

Klinkt toch een beetje alsof het vóór de samenwerking geen ‘kwalitatief goede uitvoeringsinstanties die efficiënt en effectief functioneren in het belang van hun branche’ waren. Aangezien twee organisaties gaan samenwerken zullen er aardig wat kosten gedeeld kunnen worden (vooral overhead en directievoering), ik neem dus aan dat de vlak voor 1 januari bepaalde premies weer zullen worden herzien?

FSO en FST werken samen op gebied van personeel | TaxiPro
Sociaal Fonds Taxi, kantoor, SFT

FSO en FST werken samen op gebied van personeel

De organisaties Fonds Scholing en Ordening voor het Besloten Busvervoer (FSO) en Sociaal Fonds Taxi (SFT) werken sinds 1 januari samen op het gebied van personeel. De besturen van deze organisaties hebben hiertoe besloten. 

Het besluit is genomen door KNV busvervoer, Altrovia en KNV Taxi en Zorgvervoer namens de werkgevers en de vakbonden FNV en CNV vakmensen namens de werknemers.

Henk van Gelderen vervult nu de functie van directeur van FSO. Hij volgt in deze hoedanigheid Olaf Weterings op, die aan de sector voor besloten busvervoer verbonden blijft als secretaris van de cao-partijen. Van Gelderen combineert zijn nieuwe werkzaamheden met zijn huidige werk als directeur van SFT.

Arbeidsomstandigheden en Opleidingen

De nadere samenwerking van de twee organisatie, die al vanuit hetzelfde pand in Culemborg actief zijn, gaat verder dan alleen de directie. FSO en SFT gaan ook een gemeenschappelijke medewerker Arbeidsomstandigheden en Opleidingen aanstellen. Deze A&O-medewerer moet zowel voor het besloten busvervoer als voor de taxisector projecten gaan uitvoeren op het gebied van instroom, scholing, arbeidsmarktonderzoek, duurzame inzetbaarheid en aanverwante thema’s.

De besturen van FSO en SFT “verwachten dat de samenwerking leidt tot kwalitatief goede uitvoeringsorganisaties die efficiënt en effectief functioneren in het belang van beide branches”. Bovendien zijn er ruim honderd bedrijven in de markt actief die zowel touringcarvervoer als taxivervoer aanbieden; ook daar sluit de nadere samenwerking goed op aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “FSO en FST werken samen op gebied van personeel”

Paul Dijkhuizen|20.01.18|11:38

Klinkt toch een beetje alsof het vóór de samenwerking geen ‘kwalitatief goede uitvoeringsinstanties die efficiënt en effectief functioneren in het belang van hun branche’ waren. Aangezien twee organisaties gaan samenwerken zullen er aardig wat kosten gedeeld kunnen worden (vooral overhead en directievoering), ik neem dus aan dat de vlak voor 1 januari bepaalde premies weer zullen worden herzien?