Tank, Greenes

Training maakt deelnemers vertrouwd met CNG/groen gas-installaties

Bron: Greenes

CNG en groen gas zijn in opkomst, maar tegelijk zijn veel bedrijven er nog redelijk onbekend mee. Daarom heeft Greenes een basistraining ontwikkeld om autodealers bij te scholen over technische basiskennis van CNG- en groen gas-installaties, CNG-componenten, de omgang met storingen aan installaties en meer.

Greenes voorziet onder meer taxivoertuigen van een installatie waarmee het voertuig op CNG (aardgas) of groen gas kan rijden. Ook worden dergelijke voertuigen die in de fabriek al zo’n installatie hebben gekregen door het bedrijf uit Harmelen van een grotere actieradius voorzien. Omdat duurzaamheid binnen taxi-aanbestedingen steeds belangrijker wordt, zal ook de aandacht voor voertuigen op duurzame brandstoffen toenemen. Maar zoals bij alles wat nieuw is, kan onbekendheid met een product of dienst een belemmering voor het gebruik ervan zijn.

Voorbeelden uit de praktijk

Die drempels hoopt Greenes weg te halen met de training Algemeen en Techniek. “We merken vaak dat mensen het toch eng vinden om aan de installatie te sleutelen. Vaak weet men ook niet goed wat er moet gebeuren om een storing te verhelpen. Daarom hebben we deze training ontwikkeld. Deelnemers verwerven technische basiskennis over CNG/groen gas-installaties, krijgen informatie over de diverse componenten van CNG en leren om te gaan met storingen. Dit wordt allemaal ondersteund en toegelicht met voorbeelden uit de praktijk.”

En die praktijk is groeiende, merkt men bij Greenes. “Aardgas en groen gas zijn de schoonste brandstoffen ‘from well to wheel’, dus van bron tot voertuig. In 2017 zijn er ruim 600 Volkswagen Transporter T6-voertuigen voorzien van een CNG-installatie. En Volkswagen heeft intussen in alle segmenten voertuigen beschikbaar gemaakt voor de ombouw naar een CNG-installatie.”

Training op locatie

Het aantal gebruikers van deze voertuigen neemt dus toe, dus voor autodealers worden voertuigen die rijden op aardgas of groen gas steeds belangrijker. Afnemers ontvangen punten van Greenes. Deze zogenaamde Greenes Points kunnen worden ingezet voor korting op de training Algemeen en Techniek, maar ook voor korting op onderdelen of als tegoed bij een nieuwe bestelling. De CNG-training is inclusief laptop ten behoeve van analyses en updates, wordt op locatie verzorgd voor maximaal acht personen en neemt ongeveer drie uur in beslag. Voor meer informatie over de training en mogelijke kortingen kan contact worden opgenomen met Greenes.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.