Van der Zanden

Van der Zanden neemt failliet Martax over

Bron: Taxibedrijf van der Zanden

Taxibedrijf Van der Zanden uit Helmond neemt de contracten en klantenbestanden van het vorige week failliet verklaarde Martax over. Dat betekent dat de in Helmond bekende telefoonnummers van Martax en Vertax behouden en bereikbaar blijven.

Het faillissement van Martax werd vorige week uitgesproken. De eigenaar van het bedrijf gaf in gesprek met het Eindhovens Dagblad in aan dat het steeds lastiger was geworden om met het kleine taxibedrijf een goede boterham te verdienen. Met vier voertuigen en vijf chauffeurs was het bedrijf dag en nacht bereikbaar, maar dat bleek verre van rendabel. Martax ging in 2013 ook al eens failliet.

Meer om de naam te doen

Al snel na het bankroet werd duidelijk dat een doorstart niet tot de mogelijkheden behoorde. In de Helmondse taxiwereld was al bekend dat het minder ging met Martax. Na het faillissement deed Van der Zanden een bod bij de curator dat als winnende uit de bus kwam. Van der Zanden neemt niet de vijf chauffeurs van Martax over. Wel drie van de vier taxi’s, maar het gaat vooral om de goodwill in de vorm van contracten en klantenbestanden.

“Het was ons ook meer te doen om de naam”, legt Richard Cox van Van der Zanden uit. “Martax is een samensmelting van de firma’s Martax en Vertax, en vooral die laatste is van oudsher een begrip in Helmond. Dat zit nu voortaan allemaal onder Ă©Ă©n dak aan de Duizeldonksestraat 1c.” Door het overnemen van de goodwill blijven de telefoonnummers van Martax en Vertax gewoon bereikbaar, evenals uiteraard het nummer van Van der Zanden zelf.

Efficiënter plannen

Cox ziet een paar dagen na de overname al een groei in het aantal ritten. Drukkere tijden voor taxibedrijf Van der Zanden betekenen volgens hem echter niet dat dit nadelige gevolgen voor de bestaande klanten heeft. “Integendeel. Meer ritten betekent dat je op logistiek gebied de ritten efficiĂ«nter ritten kan gaan indelen. Resultaat: mindere, kortere of nagenoeg geen wachttijden. Ik voorzie dan ook geen problemen voor de oud-Martax klanten die op vaste tijden gebracht of gehaald moeten worden”, aldus Richard Cox, die aangeeft voor de komende tijd de nodige plannen en ambities met zijn taxibedrijf te hebben.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.