Reinout Böggemann, TX-Keur. Foto: TX-Keur

Reinout Böggemann nieuwe voorzitter Stichting TX-Keur 

Reinout Böggemann is benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting TX-Keur, het landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Hij vormt samen met Maarten van Driel en Marcel Chandrikapersad het nieuwe bestuur, dat de positionering van het keurmerk wil verstevigen en er meer toegevoegde waarde aan wil geven.

De 47-jarige Böggemann is de opvolger van Nicole Hermans, die zes jaar voorzitter van de stichting was. Nu hij dat stokje heeft overgenomen, wil Böggeman het keurmerk graag steviger positioneren en meer toegevoegde waarde geven. Dat moet op twee manieren gaan gebeuren: door meer aandacht te besteden aan de ritbeleving en door de verbinding tussen stichting en keurmerkhouders te versterken.

Verder dan voeren keurkmerk

Böggemann zegt het volgende over zijn rol als voorzitter: “TX-Keur heeft ritbeleving als belangrijke pijler toegevoegd aan het verhogen van de kwaliteit van taxivervoer. Dit betekent dat de beleving van de reiziger steeds meer centraal komt te staan. Een beweging die we samen met de keurmerkhouders willen inzetten. Wij willen dat taxiondernemers met TX-Keur een steun in de rug hebben om zich in de markt te onderscheiden.”

“Dit strekt verder dan het voeren van het TX-keurmerk. We geven hen ook concreet advies en ondersteuning om de kwaliteit verder te verhogen. Het is daarom heel belangrijk dat we elkaar goed weten te vinden. Ik kijk ernaar uit om samen mogelijke kansen te identificeren en deze met onze achterban te verzilveren.”

Van buiten naar binnen

“Reinout zijn kracht is het operationaliseren van een strategie. Hij kan heel helder een abstracte visie vertalen naar de dagelijkse praktijk. De keurmerkhouders moeten er in de praktijk immers wat aan hebben”, vertelt secretaris van TX-Keur Hilbert Michel over de aanstelling van de nieuwe voorzitter. “Wij willen onze toegevoegde waarde als keurmerk verhogen. Hiervoor is het nodig om met een blik van buiten naar binnen te werken. Dat is wat Reinout kenmerkt en zo kunnen we nog beter inspelen op de wensen en behoeften van onze keurmerkhouders, opdrachtgevers en reizigers. Juist doordat Reinout geen achtergrond heeft in de taxi- of vervoersbranche, heeft hij die frisse blik waarmee we het keurmerk naar een hoger niveau kunnen tillen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dit succesvol gaat doen.”

Rode draad

Reinout Böggemann (47) heeft jarenlange ervaring op het gebied van strategisch verandermanagement. Door het vervullen van verschillende leidinggevende rollen bij organisaties als TPG, Schiphol Group en Boer & Croon heeft hij van deze expertise de rode draad in zijn loopbaan gemaakt. In 2007 richtte hij Böggemann Change Management op. Dit is een netwerkorganisatie die focust op het verbeteren van organisaties. Als regisseur werkt hij nauw samen met verschillende partijen om organisaties in beweging te brengen. Naast zijn nieuwe rol als voorzitter blijft Böggemann actief vanuit zijn eigen bedrijf.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.