Slingerland

Taxi Van der Laan neemt Taxi Slingerland over

Slingerland. Bron: Taxi van der Laan

Taxi Van der Laan uit Nieuwkoop en Taxi Slingerland uit Mijdrecht gaan samen verder. Met een gezamenlijke vloot van zo’n honderd voertuigen wordt de groei vooral gezocht in het hogere segment van het personenvervoer.

Taxi Van der Laan stamt uit 1957 en heeft zo’n tachtig voertuigen tot zijn beschikking. Taxi Slingerland werd veertien jaar geleden opgericht door Arjan en Gerarda van Asselt en heeft een vloot van vijftien taxi’s. De overname door Van der Laan stelt de familie Van Asselt in staat om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en betere balans tussen werk en privé te vinden.

Voor Taxi Van der Laan biedt de overname de kans om bepaalde activiteiten uit te breiden, legt directeur John van der Laan uit. “Bij elkaar hebben we nu vijftien auto’s specifiek voor VIP-vervoer. Voor ons bedrijf ligt in het bedienen van de bovenkant van de markt toch een belangrijk deel van de toekomst. Dat sluit ook goed aan op de veertien touringcars die we al hebben rijden.”

Weloverwogen avontuur

Overigens zaten de eigenaren van beide bedrijven al eens eerder met elkaar om tafel om nadere samenwerking te bespreken. “Maar destijds was het daarvoor niet het goede moment”, vertelt Van der Laan. “We hadden onder meer veel last van de recessie en er speelde nog meer waardoor het toen niet verstandig was om die stap te zetten. Je doet zoiets weloverwogen, maar het blijft toch een soort avontuur. Nu zijn de omstandigheden er wel naar om dat weloverwogen avontuur aan te gaan.”

Taxi Slingerland blijft onder de nieuwe eigenaar een zelfstandig taxibedrijf met een eigen centrale. Arjan van Asselt en zijn zoon Ferry treden in loondienst van Van der Laan. Qua overhead levert de overname de nodige efficiency op, maar de krachtenbundeling levert vooral de mogelijkheid gerichter de markt te bedienen.

Onafhankelijker van aanbestedingen

“Met touringcarvervoer en VIP-vervoer heb je niets te maken met aanbestedingen”, vervolgt Van der Laan. “Je rijdt direct voor de eindklanten en dat bevalt ons uitstekend. Je kunt daar meer mee opbouwen dan wanneer je van aanbestedingen afhankelijk bent. Dat wil niet zeggen dat we geen aanbestedingen meer zullen doen, maar we willen er wel onafhankelijker van worden. De overname van Taxi Slingerland sluit heel mooi op dat streven aan.”

Het doel is dus om het VIP-vervoer en particulier vervoer in zijn algemeen uit te breiden. Dat betekent dat er meer luxe taxi’s en touringcars komen. Ook de activiteiten op het gebied van verhuur en de vakgarage worden uitgebouwd. “Om de groei te realiseren hebben we één dag per week iemand in dienst voor de commerciële kant van het verhaal”, aldus John van der Laan. “Daarnaast gaan we op bezoek bij bedrijven en particulieren in ons werkgebied om te bespreken of ze klant van ons willen worden. We maken er dus bewust en gericht werk van.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.