Mercedes-Benz breekt weer eigen verkooprecord

Nadat Mercedes-Benz in 2017 zijn beste jaar ooit beleefde, werd die lijn in de eerste vier maanden van 2018 doorgezet. Het eerste kwartaal was het beste ooit en vervolgens werden in april de verkooprecords voor een individuele maand gebroken. 

Dat Mercedes-Benz zijn eigen records breekt is al een tijdje aan de gang. In 2017 noteerde het bedrijf voor de zevende keer op rij een nieuw hoogtepunt. De komst van de nieuwe E-klasse in 2016 zorgde in 2017 voor een flinke stimulans van de totale verlopen, die bijna 10 procent hoger uitkwamen dan een jaar eerder. In 2017 werden er bijna 2,3 voertuigen verkocht.

62 maanden op rij

In de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er 594.304. Dat was al het beste kwartaal ooit en in april kwam daar nog eens de beste verkoopmaand in de eigen historie achteraan met 192.558 verkochte exemplaren. Het totaal in die eerste vier maanden was 786.862 verkochte voertuigen. Los van de records was april maand 62 op rij waarin Mercedes-Benz een omzetgroei noteerde.

Duitsland grootste landenmarkt

Europa blijft de belangrijkste afzetmarkt voor de Duitse producent. Er werden 312.996 auto’s afgeleverd bij klanten, 1,2 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Binnen dat geheel is Duitsland nog steeds de grootste landenmarkt met iets meer dan 25.000 exemplaren. In Azië en de Pacific wist Mercedes-Benz in de eerste vier maanden ruim 80.000 auto’s te verkopen en in Noord-Afrika iets meer dan 126.000.

Lees ook: Opnieuw recordjaar voor Mercedes-Benz

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.