Daklicht taxi, snelweg. Foto: 36clicks | iStock

Taxichauffeurs gezocht voor nieuwe spelshow RTL4

De toename in het aantal ritten valt tegen, ondanks NS-staking.Foto: iStock/36clicks

Voor een nieuwe spelshow over gebruiken en gewoontes in Nederland wordt onder meer een team van taxichauffeurs samengesteld. Zij moeten het dan opnemen tegen een team van bekende Nederlanders.

Het is de bedoeling dat de nieuwe spelshow op zaterdagavond wordt uitgezonden op RTL4. Het programma draait om kennis van gewoonten en gebruiken in Nederland. Twee teams nemen het tegen elkaar op, waarbij de ene ploeg bestaat uit bekende Nederlanders. Het andere team staat eveneens onder leiding van zo’n BN’er, maar wordt elke week aangevuld met twee mensen uit een specifieke beroepsgroep.

Fanatiek en vlotte babbel

Eén van de teams die voor het programma worden samengesteld, moet dus gaan bestaan uit twee taxichauffeurs. Producent Blue Circle is op zoek naar mensen uit deze beroepsgroep die gek zijn op spelletjes, fanatiek zijn en een vlotte babbel hebben. Voor de deelnemers is een vergoeding beschikbaar. Taxichauffeurs die aan de omschrijving voldoen en belangstelling hebben om mee te doen, kunnen zich aanmelden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.