Driejarige samenwerking Uber en Veilig Verkeer Nederland

In een poging de veiligheid op de weg te helpen verbeteren, zijn Uber en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een samenwerking voor de komende drie jaar aangegaan. De samenwerking betreft zowel de taxidiensten als de voedselbezorging van Uber.

Beide organisaties vonden elkaar eerder dit jaar na een reeks verkeersongevallen waar Uberchauffeurs bij betrokken waren. Deze ongevallen vonden vooral in en rondom Amsterdam plaats en hadden verschillende doden en gewonden tot gevolg. VVN was in die periode kritisch op Uber, maar bood het bedrijf ook de helpende hand om ervoor te helpen zorgen dat de chauffeurs veiliger zouden gaan rijden. Dat resulteerde onder meer in een verplichte verkeersveiligheidstraining door VVN voor zo’n 550 Uber-chauffeurs.

Ook andere verkeersdeelnemers

De samenwerking wordt nu in elk geval voor een periode van drie jaar voortgezet. In die periode worden diverse maatregelen genomen en campagnes verzorgd om de veiligheid op de weg te vergroten. Die inspanningen zijn gericht op Uberchauffeurs en Uber Eats-koeriers, maar ook op andere verkeersdeelnemers. Uber sluit zich verder aan bij de Verkeersveiligheidscoalitie en tekent het convenant over veilig omgaan met apps in het verkeer.

VVN-directeur Evert-Jan Hulshof is positief over de stappen die Uber zet ter verbetering van de verkeersveiligheid: “Wij zijn blij met het belang dat Uber hecht aan de verkeersveiligheid en de concrete stappen die Uber in zeer korte tijd zet als het gaat om het vergroten van het verkeersveiligheidsbesef bij haar chauffeurs en koeriers. Een mooie basis om bij te dragen aan onze missie: iedereen veilig over straat.”

Verplichte training

Thijs Emonts, algemeen directeur Uber Benelux, stelt dat veiligheid voor Uber de hoogste prioriteit heeft. “Wij blijven voortdurend investeren om een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de stad. Na eerdere maatregelen, waaronder de verhoging van de minimumleeftijd voor chauffeurs naar 21 jaar en een verplichte VVN-training op sociaal weggedrag voor alle chauffeurs onder de 25 jaar, gaan wij met behulp van de expertise van Veilig Verkeer Nederland bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Nederland.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

4 reacties op “Driejarige samenwerking Uber en Veilig Verkeer Nederland”

airport-taxi vervoer|16.08.19|17:31

Kijk eens aan….Iets te laat om de schijn hoog te houden.

Allemaal ‘windowdressing’ door een immoreel bedrijf dat haar ‘independent contractors’ uitbuit. Het minste wat ze hadden kunnen doen was empathie tonen ( dan wel veinzen) tegenover de families van de slachtoffers van die surge-kamikazes.

Maar goed, geleend geld heeft het hoogste woord.

Peter Vriens|17.08.19|12:12

Ik zou zeggen: bezin voor je begint alvorens in zee te gaan met een bedrijf die centjes wil verdienen door uitbuiting dan wel moderne slavernij .
Je ben bezig je eigen graf te graven wanneer je met dergelijke bedrijven in zee gaat.

Taxi Volendam|18.08.19|11:54

De huidige opleidingen en vergunningen daaruit verkregen deugen kennelijk niet gezien de ongelukken door Uber chauffeurs.
Aanpassen, of ook nog de zakken van VVN vullen?
Het lijkt inderdaad op misleiding, veel toegepast door grote bedrijven als Uber e.d.
Op nog meer regelgeving door huidige ondeugdelijke Taxi wetgeving zit echt niemand te wachtten.

Ton Van Dalfsen|18.08.19|14:10

Veilig Verkeer Nederland doet dus zaken met dit soort bedrijven die NL als een belasting paradijs zien. Uber is niet voor niets overgestapt van de Bermuda naar NL. En VVN doet mee aan deze criminele bende.