Van der Laan en Overbeek

Van der Laan neemt Overbeek over

Van der Laan Groepsvervoer heeft per 1 augustus Overbeek Personenvervoer overgenomen. Directeur Dik Overbeek en de meeste chauffeurs van zijn bedrijf zijn meegegaan naar de nieuwe eigenaar, dat uitbreidt met zo’n 15 voertuigen en chauffeurs.

Overbeek Personenvervoer bestaat net iets meer dan veertig jaar. Het bedrijf werd in 1978 als Taxi Overbeek opgericht door Pank Overbeek, die eind jaren ’80 de directie overdroeg aan zijn drie zonen. Door de jaren heen ontstond een middelgrote vervoerder die zich vanuit Alphen aan den Rijn bezighoudt met onder meer leerlingenvervoer, Schipholvervoer en dagbestedingsvervoer.

Midden en westen van Nederland

Het huidige Van der Laan Groepsvervoer begon in 1957 als rijschool. Ruim zestig jaar later is het een grote vervoersonderneming die vooral in het midden en westen van Nederland actief is en werkt vanuit vestigingen in onder meer Nieuwkoop en Aalsmeer. Eerder dit jaar nam het bedrijf na een faillissement nog afscheid van het verliesgevende Valys- en regiotaxivervoer. Onder de nieuwe naam Van der Laan Groepsvervoer is de focus komen te liggen op zorgvervoer, leerlingenvervoer en groepsvervoer voor diverse opdrachtgevers, alsmede particulier rolstoel- en ligtaxivervoer.

Werkzaamheden uitbreiden

Met de overname “bundelen beide vervoersorganisaties hun krachten en kunnen de werkzaamheden op het gebied van groep- en schoolvervoer verder worden uitgebreid. Dit past binnen de strategie van beide bedrijven.” Overbeek rijdt onder meer veel ritten voor zorgingstellingen in Alphen aan den Rijn. De naam van de overgenomen firma blijft nog een jaar bestaan, maar alle activiteiten worden in principe voortgezet onder de naam Van der Laan Groepsvervoer.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Van der Laan neemt Overbeek over”

Dalf van Tonsen|22.08.19|11:55

Kijk, en zo doe je zaken!

Mark Berentssen|22.08.19|12:07

Saneren en stekkeren maar meneer Van der Laan, daar ben je heel goed in als ik alle artikelen hier zo een beetje volg.
Een schande dat we hier feest staan te vieren.