Contant geld, euro

Uitstel van betaling voor TCR Group

Personenvervoerder TCR Group heeft uitstel van betaling aangevraagd. Deze maatregel moet het bedrijf uit Middelburg de ruimte geven om zijn financiële problemen het hoofd te bieden.

Eind vorige week werd bekend dat de TCR Group (niet te verwarren met de TCR Groep uit het oosten van Nederland) in zwaar weer verkeerde. Medewerkers kregen te horen dat ze langer op hun salaris moesten wachten, wat voor de nodige onrust zou hebben gezorgd. Die onrust werd volgens de directie van het bedrijf nog vergroot doordat diverse media aandacht aan de financiële problemen besteedden, waardoor schuldeisers de druk opvoerden.

Salarissen betaald

Die schuldeisers moeten nu even in de wachtruimte plaatsnemen, meldt BN De Stem op zijn site. Uitstel van betaling is een manier om bedrijven de tijd te geven om orde op zaken te stellen op financieel gebied. Het bedrijf met zo’n 1.300 medewerkers draait ‘gewoon’ door, maar rekeningen hoeven nu even niet betaald te worden. De bewindvoerders melden wel dat de salarissen over december zijn betaald, maar dat er nog veel meer bij komt kijken om de TCR Group weer op het droge te krijgen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

6 reacties op “Uitstel van betaling voor TCR Group”

Frank|03.02.20|21:19

1 maand voorbij in het nieuwe jaar.
Met dit tempo is er geen bedrijf meer over volgend jaar

Pierre van Aert|04.02.20|10:46

Als je alleen maar ritten rijdt onder de kostprijs, dan kan je het wel een paar jaar redden door met oudere auto’s en bussen te blijven rijden en dan als laatste redmiddel voorschotten aan de opdrachtgevers te gaan vragen, maar op een gegeven moment houdt het gewoon op natuurlijk.

Mark Berentssen|06.02.20|10:50

Dat heb je goed Pierre.
Laten we deze club maar gewoon scharen onder het kopje ‘opgeruimd staat netjes’.
Heel bijzonder dat ze 2020 gehaald hebben!

Dick Goudswaard|06.02.20|17:04

Even een correctie, de salarissen over januari zijn nog niet betaald. De betaling in januari betrof de uren van december.

Vincent Krabbendam|07.02.20|14:35

Bedankt, dit is in het artikel aangepast.

Pierre van Aert|10.02.20|16:59

25 BV’s van TCR zijn zojuist failliet verklaard !