Rechtbank

Doorstart voor taxibedrijf Van Gerwen

Vervoersservice Van Gerwen maakt een doorstart met het onlangs failliet verklaarde Van Gerwen Taxi. Minstens 110 medewerkers zetten hun werkzaamheden binnen deze nieuwe BV voort.

Van Gerwen Taxi ging onlangs failliet als gevolg van een langlopend conflict met de gemeente Veldhoven over het plaatselijke leerlingenvervoer. Dat komt er kort gezegd op neer dat de vervoerder het na een lastige start goed vindt gaan, terwijl de opdrachtgever de kwaliteit onder de maat vindt. Middels een kort geding voorkwam Van Gerwen dat het opzij geschoven werd door de gemeente. Het bedrijf wilde echter ook een schadevergoeding van bijna 270.000 euro, maar die eis wees de gemeente af. Daardoor zag de directie geen andere oplossing dan het faillissement van Van Gerwen Taxi aan te vragen.

Zeer verheugd

Nu is er dus een doorstart gerealiseerd, meldt Marco van Gerwen. “We hebben maandag 10 februari een akkoord met de curator gesloten over de doorstart. Dinsdag hebben we ook de goedkeuring van de rechter-commissaris gekregen. Het verheugt ons zeer dat wij tot overeenstemming zijn gekomen. Dat betekent dat bij Vervoerservice Van Gerwen BV minstens 110 medewerkers, met terugwerkende kracht vanaf 10 februari 2020, weer hun vertrouwde activiteiten kunnen voortzetten.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

3 reacties op “Doorstart voor taxibedrijf Van Gerwen”

Frank|12.02.20|21:44

Ja het is makkelijk zo, forse belasting schuld achterstallige salarissen, pensioenfondsen etc. streep eronder en doorstarten.
Dat zoiets kan in Nederland..

Ton Van Dalfsen|13.02.20|11:01

En dat doen er velen. Keer op keer. Ook in andere branches.

Marion Max|13.02.20|18:11

als je niet weet hoe het zit frank hou dan je mond aub , ik ben zelf werkzaam bij het bedrijf en kreeg gewoon netjes elke maand me salaris. dus kan je je speculaties bij je houden