Staxi Lady

Nieuwe dienst met uitsluitend vrouwelijke taxichauffeurs

Foto: Staxi

Met Staxi Lady lanceert de Amsterdamse taxi-organisatie Staxi een dienst waarbij het vervoer uitsluitend door vrouwelijke chauffeurs wordt verzorgd. Het bedrijf speelt hiermee in op het gevoel van onveiligheid dat veel vrouwen in taxi’s ervaren, al neemt dit niet weg dat alle passagiers welkom zijn.

Met het ontwikkelen van Staxi Lady is onder meer ingespeeld op het gegeven dat vrouwen zich vaak onveilig voelen in taxi’s die door mannen worden bestuurd. Uit een onderzoek van Vrouw.nl kwam naar voren dat 43 procent die onveiligheid ervaart en dat één op de vijf vrouwelijke passagiers weleens is lastiggevallen in een taxi. Tegelijk is het een sector die wordt gedomineerd door mannen achter het stuur, zeker in de straattaximarkt.

Veiligheid essentieel

“Staxi biedt een oplossing door taxi’s in te zetten met enkel vrouwen achter het stuur, in een markt waarin chauffeurs overwegend mannen zijn”, legt het bedrijf uit. “Staxi heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, voor iedereen en voor alle diensten die we aanbieden. Veiligheid is hier een essentieel onderdeel van. We vinden het daarom belangrijk om in te spelen op de toenemende vraag voor vrouwelijke chauffeurs en om nieuwe concepten te introduceren zoals Staxi Lady”, zegt Hakima El Allaoui, oprichter en algemeen directeur van Staxi.

Alle passagiers welkom

“Staxi streeft naar minstens 10 procent aan vrouwelijke chauffeurs en wil met deze extra dienst uitgroeien tot het beste taxiplatform van Amsterdam”, wordt verder uitgelegd. “Ondanks dat de Staxy Lady taxi’s bestuurd worden door vrouwen, zijn alle passagiers welkom, zowel vrouwen, mannen als kinderen.” Net als bij de andere diensten van Staxi is ook bij Staxi Lady sprake van vaste ritprijzen. Het vervoer beperkt zich vooralsnog tot ritten in, van naar of via Amsterdam.

Staxi Lady

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

8 reacties op “Nieuwe dienst met uitsluitend vrouwelijke taxichauffeurs”

Frank Kaar Kouwenhoven|20.02.20|10:38

Wel begrijpelijk dat die meiden gaan rijden wat er nu achter het stuur zit is onbegrijpelijk dat die een chauffeurspas hebben gekregen (sociale vaardigheden)dat is het laatste wat de meesten hebben

Android Scherm|20.02.20|11:24

– na uber hebben we vrouwen achter stuur verzekeringen gaan weer omhoog.
– niet elke mannelijke taxi chauffeur is het zelfde.
– nu zijn er scheiding tussen mannen en vrouwen??

Onzin.

Komt staxi binnenkort ook met staxi homo omdat homos ook niet veilig voelen in de taxi🤦🏻‍♂️ Gooi je prijzen omhoog staxi en hou je bezig met uber om weg te krijgen😁

Cor van Bentum|20.02.20|12:39

Volgens mij is het verboden bij wet. Alles moet gender neutraal.Dit is duidelijk niet juist.

Marit van Santen|20.02.20|12:43

Ik vind het een goed initiatief. Als vrouwelijke chauffeur krijg ik regelmatig van dames te horen dat het fijn is een vrouw te treffen (zeker ’s nachts) en in het algemeen krijg ik daarover positieve reacties van mijn passagiers. Ze ervaren het als een welkome afwisseling, mede omdat ik volgens hen een stuk comfortabeler en relaxter rijdt dan mijn mannelijke collega’s.

Overigens vind ik het triest dat vrouwen zich toch te vaak niet op hun gemak voelen bij mannelijke taxichauffeurs.

Marit van Santen|20.02.20|12:48

@Cor: in het artikel staat duidelijk vermeld dat iedereen welkom is. Het voordeel is dat je als vrouwelijk passagier een keus kunt maken voor een vrouwelijke chauffeur.

Jaafar Zagdoud|20.02.20|16:16

Nou nieuw is het niet. Deze dienst bestaat al bij onze app en was in ontwikkeling sinds 2015 en ging online sinds 2017. En 2020 gaan ze de vernieuwde app lanceren dus vernieuwd is het echt niet misschien voor een tto bedrijf maar niet als dienst. Ik zou zeggen volg TAPP IT of download die app om het zelf te ervaren. Of voeg hun toe op telegram onder de naam Tapp it.

Hans Kuipers|20.02.20|18:04

Volgens mij is het gewoon discriminatie!
Verder zegt dit veel over de gedachtegang bij vrouwen.
Triest

Marit Semplonius|25.02.20|12:04

Ik ben al jaren taxichauffeuse, het lijkt mij dat de jongere generatie meiden die bij mij instappen het heus niet allemaal verzinnen als ze me vertellen dat ze worden of zijn lastig gevallen door chauffeurs. Vooral na afloop van festivals ed als de dames in kwestie niet helemaal meer “fit” zijn en in hun eentje instappen schijnt dit vaker voor te komen.

Nieuwe dienst met uitsluitend vrouwelijke taxichauffeurs | TaxiPro
Staxi Lady

Nieuwe dienst met uitsluitend vrouwelijke taxichauffeurs

Foto: Staxi

Met Staxi Lady lanceert de Amsterdamse taxi-organisatie Staxi een dienst waarbij het vervoer uitsluitend door vrouwelijke chauffeurs wordt verzorgd. Het bedrijf speelt hiermee in op het gevoel van onveiligheid dat veel vrouwen in taxi’s ervaren, al neemt dit niet weg dat alle passagiers welkom zijn.

Met het ontwikkelen van Staxi Lady is onder meer ingespeeld op het gegeven dat vrouwen zich vaak onveilig voelen in taxi’s die door mannen worden bestuurd. Uit een onderzoek van Vrouw.nl kwam naar voren dat 43 procent die onveiligheid ervaart en dat één op de vijf vrouwelijke passagiers weleens is lastiggevallen in een taxi. Tegelijk is het een sector die wordt gedomineerd door mannen achter het stuur, zeker in de straattaximarkt.

Veiligheid essentieel

“Staxi biedt een oplossing door taxi’s in te zetten met enkel vrouwen achter het stuur, in een markt waarin chauffeurs overwegend mannen zijn”, legt het bedrijf uit. “Staxi heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, voor iedereen en voor alle diensten die we aanbieden. Veiligheid is hier een essentieel onderdeel van. We vinden het daarom belangrijk om in te spelen op de toenemende vraag voor vrouwelijke chauffeurs en om nieuwe concepten te introduceren zoals Staxi Lady”, zegt Hakima El Allaoui, oprichter en algemeen directeur van Staxi.

Alle passagiers welkom

“Staxi streeft naar minstens 10 procent aan vrouwelijke chauffeurs en wil met deze extra dienst uitgroeien tot het beste taxiplatform van Amsterdam”, wordt verder uitgelegd. “Ondanks dat de Staxy Lady taxi’s bestuurd worden door vrouwen, zijn alle passagiers welkom, zowel vrouwen, mannen als kinderen.” Net als bij de andere diensten van Staxi is ook bij Staxi Lady sprake van vaste ritprijzen. Het vervoer beperkt zich vooralsnog tot ritten in, van naar of via Amsterdam.

Staxi Lady

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

8 reacties op “Nieuwe dienst met uitsluitend vrouwelijke taxichauffeurs”

Frank Kaar Kouwenhoven|20.02.20|10:38

Wel begrijpelijk dat die meiden gaan rijden wat er nu achter het stuur zit is onbegrijpelijk dat die een chauffeurspas hebben gekregen (sociale vaardigheden)dat is het laatste wat de meesten hebben

Android Scherm|20.02.20|11:24

– na uber hebben we vrouwen achter stuur verzekeringen gaan weer omhoog.
– niet elke mannelijke taxi chauffeur is het zelfde.
– nu zijn er scheiding tussen mannen en vrouwen??

Onzin.

Komt staxi binnenkort ook met staxi homo omdat homos ook niet veilig voelen in de taxi🤦🏻‍♂️ Gooi je prijzen omhoog staxi en hou je bezig met uber om weg te krijgen😁

Cor van Bentum|20.02.20|12:39

Volgens mij is het verboden bij wet. Alles moet gender neutraal.Dit is duidelijk niet juist.

Marit van Santen|20.02.20|12:43

Ik vind het een goed initiatief. Als vrouwelijke chauffeur krijg ik regelmatig van dames te horen dat het fijn is een vrouw te treffen (zeker ’s nachts) en in het algemeen krijg ik daarover positieve reacties van mijn passagiers. Ze ervaren het als een welkome afwisseling, mede omdat ik volgens hen een stuk comfortabeler en relaxter rijdt dan mijn mannelijke collega’s.

Overigens vind ik het triest dat vrouwen zich toch te vaak niet op hun gemak voelen bij mannelijke taxichauffeurs.

Marit van Santen|20.02.20|12:48

@Cor: in het artikel staat duidelijk vermeld dat iedereen welkom is. Het voordeel is dat je als vrouwelijk passagier een keus kunt maken voor een vrouwelijke chauffeur.

Jaafar Zagdoud|20.02.20|16:16

Nou nieuw is het niet. Deze dienst bestaat al bij onze app en was in ontwikkeling sinds 2015 en ging online sinds 2017. En 2020 gaan ze de vernieuwde app lanceren dus vernieuwd is het echt niet misschien voor een tto bedrijf maar niet als dienst. Ik zou zeggen volg TAPP IT of download die app om het zelf te ervaren. Of voeg hun toe op telegram onder de naam Tapp it.

Hans Kuipers|20.02.20|18:04

Volgens mij is het gewoon discriminatie!
Verder zegt dit veel over de gedachtegang bij vrouwen.
Triest

Marit Semplonius|25.02.20|12:04

Ik ben al jaren taxichauffeuse, het lijkt mij dat de jongere generatie meiden die bij mij instappen het heus niet allemaal verzinnen als ze me vertellen dat ze worden of zijn lastig gevallen door chauffeurs. Vooral na afloop van festivals ed als de dames in kwestie niet helemaal meer “fit” zijn en in hun eentje instappen schijnt dit vaker voor te komen.