Taxi Electric protectiefolie

Taxi’s en corona: veiligheid voorop, boodschappen bezorgen en zorgverleners vervoeren

Foto: Taxi Electric

Steeds meer taxi’s worden met beschermingsfolie of plexiglas van een afscheiding tussen chauffeurs en passagiers voorzien om veilig vervoer tijdens de coronacrisis mogelijk te maken. Andere bedrijven storten zich op het bezorgen van boodschappen of het vervoeren van zorgverleners, wat bovendien gratis gebeurt.

Vorige week schreef TaxiPro al over Taxi Geerets de Leeuw, dat in samenwerking met Tribus enkele voertuigen van een plastic cabine voorzag. Het idee is dat de chauffeurs daarin veilig hun werk kunnen doen tijdens het ziekenvervoer dat nu nog wel gereden wordt. Zorgvervoer Limburg bedacht een eigen variant in de vorm van een plexiglas afscheidingswand tussen chauffeurs en passagiers. Na succesvol testen met het prototype worden alle dertig voertuigen met deze oplossing uitgerust.

De afscheiding die Zorgvervoer Limburg bedacht. Tekst loopt door onder de foto.

Afscheiding Zorgvervoer Limburg

Taxi Electric uit Amsterdam nam ook diverse maatregelen. Zo is er tussen de voorste stoelen en de achterbank doorzichtig protectiefolie aangebracht in alle circa 200 taxi’s. De chauffeurs dragen tot nader order witte wegwerphandschoenen, zodat nog steeds de deur open kan worden gehouden en bagage kan worden in- en uitgeladen. Betaling gaat bij voorkeur contactloos of, voor bedrijven, op rekening.

De protectiefolie in een taxi van Taxi Electric. Tekst loopt door onder de foto.

Taxi Electric protectiefolie

Ook Media & Business Taxi 19000 uit Hilversum ontwikkelde een doorzichtige beschermings- en separatiewand. Deze zijn sinds ongeveer een week geplaatst in verschillende taxi’s van het bedrijf. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten en chauffeurs veilig en gezond blijven en toch goed vervoerd kunnen worden. We gaan er ook van uit dat deze beschermingswanden zeker tot het einde van het jaar in onze taxi’s zullen blijven zitten.” Media & Business Taxi 19000 kan de wanden tegen kostprijs ook voor andere taxibedrijven op maat maken, uitsnijden en in het voertuig plaatsen.

De scheidingswand van Media & Business Taxi 19000. Tekst loopt door onder de foto.

Beschermingswand Media & Business Taxi 19000

Taxi’s bezorgen boodschappen

Intussen maken taxibedrijven en -ondernemers van de nood een deugd door boodschappen en andere zaken te gaan bezorgen. Taxi Alink doet dat sinds enkele dagen gratis in Tiel en omgeving. Zij die om wat voor reden dan ook zelf geen boodschappen kunnen doen vanwege de coronacrisis, kan gratis een beroep doen op het taxibedrijf. Taxi Alink behoort tot een groeiende groep taxibedrijven die een eigen boodschappenservice in het leven heeft geroepen of zich bij een groter initiatief heeft aangesloten.

Gratis taxi voor zorgverleners

Ook voor vier zelfstandig taxiondernemers in Breda is het werk als sneeuw voor de zon verdwenen. Toch willen ze iets blijven doen in deze bijzondere tijden. Sinds maandag rijden ze kosteloos en belangeloos zorgverleners naar hun bestemming. Ze hopen dat ook andere taxiondernemers zich bij het initiatief aansluiten, vertellen ze aan Omroep Brabant.

Bovenstaande voorbeelden van hoe de taxibranche met de coronacrisis omgaat zijn er enkele van velen. Deel ook jouw suggesties en oplossingen via redactie@taxipro.nl, zodat anderen in de sector er ook iets aan hebben. Lees verder het dossier coronavirus op TaxiPro, met alle artikelen over relevante ontwikkelingen.

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Taxi’s en corona: veiligheid voorop, boodschappen bezorgen en zorgverleners vervoeren”

Niels Van Reeken|01.04.20|17:45

Vraag.
Het is mij onduidelijk of het nu verplicht is of niet. Moet je in de taxi een afscheiding tussen de chauffeur en de passagiers hebben of is dit een richtlijn?

Mvg niels