Bios

Nieuwe directie voor BIOS-groep

Stef Hesselink van de BIOS-groep treedt binnenkort terug als ceo en wordt in die rol opgevolgd door René van der Veer, die nu nog als ceo bij Transvision werkt. Hij wordt in die rol weer opgevolgd door Laurens van Remortele, die vertrekt bij BIOS-dochter ZCN. Hesselink gaat samen met Aad Romijn en Rob Holten toezicht houden op het directieteam van de BIOS-groep.

Hesselink gaf al sinds 1999 leiding aan het bedrijf, dat uitgroeide van lokale naar landelijke speler. Voor hem is nu het moment gekomen om terug te treden als ceo. “Meer dan eens was wat wij met zijn allen doormaakten erg enerverend, met ongekende successen en ongekende mislukkingen. In deze periode is de BIOS-groep gegroeid van een lokale speler op Rotterdam-Zuid naar één van de grootste taxibedrijven van Nederland, zo niet het grootste. Dit heeft mij ertoe bewogen om na te denken over de toekomst van de BIOS-groep en mijn eigen rol daarin.”

Internationalisering en automatisering

Die overwegingen hebben geleid tot de conclusie dat het tijd is voor verandering. Hesselink spreekt van “een toekomst die eigenlijk net zo enerverend moet worden als de afgelopen periode en waarin wij voor veel uitdagingen komen te staan en er veel kansen liggen. Een toekomst waarin BIOS-groep wil internationaliseren en automatisering een steeds grotere rol gaat spelen in de wereld van het vervoer van mensen. Een toekomst die andere specialismen vereist en een ander verwachtingspatroon. Dit vereist een directieteam dat ruim van tevoren in stelling wordt gebracht om aan die verwachtingen te voldoen en in staat moet zijn om BIOS-groep veilig naar een mooie toekomst te loodsen.”

Toezicht houden

Het directieteam wordt per 1 juni aanstaande versterkt met René van der Veer, die de rol van ceo op zich zal nemen. Van der Veer heeft in het verleden de functie van directeur van ZCN vervuld en is sinds 2013 ceo van Transvision. Tegelijkertijd zal Laurens van Remortele, directeur van ZCN, de BIOS-groep verlaten. Hij gaat de functie van algemeen directeur bij Transvision bekleden. De functie directeur ZCN is vacant en wordt waargenomen door René van der Veer. Samen met de inmiddels gepensioneerde directeur Aad Romijn en Rob van Holten gaat Stef Hesselink toezicht houden op het directieteam. BIOS-groep krijgt hiermee een bestuursstructuur waarin zowel directie als toezichthouders zitting hebben. Rob van Holten wordt bestuursvoorzitter.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.