SFM-premie derde kwartaal vervalt

Bedrijven in de taxibranche hoeven over de maanden juli, augustus en september 2020 geen premie af te dragen aan het Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). Deze steun moet eraan bijdragen dat taxibedrijven de coronacrisis doorstaan.

Dezelfde maatregel werd enkele maanden geleden ook al genomen met betrekking tot het tweede kwartaal van 2020. Hoewel dat kwartaal pas net over de helft is, heeft het bestuur van het SFM al besloten om ook in het volgende blok van drie maanden geen premies te innen.

“De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de taxibranche. Veel ondernemers zagen hun omzet in korte tijd soms helemaal wegvallen. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid is de situatie voor veel bedrijven alles behalve rooskleurig”, zo luidt een toelichting op het besluit. De organisatie “wil graag een bijdrage leveren om bedrijven binnen de taxisector te ondersteunen. Daarom heeft het bestuur besloten om de SFM-premie ook over het derde kwartaal te laten vervallen.”

Niet inhouden op salaris

De premie die een bedrijf in de sector moet afdragen aan het SFM bedraagt 0,6 procent van de loonsom, waarbij 0,25 procent werkgeversdeel is en 0,35 procent werknemersdeel. “Normaal gesproken houden bedrijven het werknemersdeel van de SFM-premie in van het salaris van het personeel. Door deze maatregel is dat in de maanden juli, augustus en september niet aan de orde.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.