Standplaats Rotterdam CS. Foto: Boomerang / Jan Kok

Gratis TaxiPro-webinar over arbeidsrecht in coronatijd

Standplaats Rotterdam CS. Foto: Boomerang / Jan Kok (onbeperkt gebruik)

TaxiPro verzorgt op dinsdag 2 juni een gratis webinar over de rechten en plichten van werknemers en werkgevers in coronatijd. Van 10.30 tot 11.30 uur gaat het over onder meer vakantiedagen en vakantiegeld, minuren, steunmaatregelen van de overheid en persoonlijke beschermingsmiddelen aan boord van taxi’s.

Minke Jansma gaat namens FNV Taxi in op de belangrijkste vragen die werknemers in de taxibranche nu hebben, terwijl Patrick Mommers van KNV Zorgvervoer en Taxi de voornaamste vraagstukken van werkgevers behandelt. Zij gaan daarover in gesprek met TaxiPro-redacteur Vincent Krabbendam. Met het oog op de vereiste 1,5 meter afstand vinden die gesprekken na elkaar plaats. Deelnemers aan dit gratis webinar kunnen bovendien vragen stellen die de experts live in de uitzending zullen beantwoorden.

Vragen en antwoorden

Onder meer de volgende vragen zullen tijdens het webinar worden behandeld:

  • Mogen vakantiedagen worden ingehouden en hoe moet het vakantiegeld worden uitbetaald?
  • Hoe ga je als werkgever om met medewerkers die niet willen werken vanwege de coronacrisis?
  • Moeten werkgevers zorgen voor persoonlijke beveiligingsmiddelen voor chauffeurs?
  • Welke steunmaatregelen zijn er zoal voor taxibedrijven?
  • Hoe zit het met de NOW-regeling en de doorbetaling van uitvallend contractvervoer, en wat betekent dit voor de doorbetaling van het loon?

Schrijf je nu in voor deelname en bekijk het webinar op dinsdag 2 juni vanaf 10.30 uur op je computer, tablet of telefoon. Kun je die dag en tijd niet? Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt na afloop een replay-link om het webinar op later moment alsnog of opnieuw te bekijken.

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Gratis TaxiPro-webinar over arbeidsrecht in coronatijd”

Jill Sweijen|02.06.20|13:41

Gedeelte met Patrick Mommers heel duidelijk en kundig. Jammer dat Minke Jansma niet weet voor wie de Now regeling geldt.