TE 2019. Foto: ProMedia / Daniël Verkijk

Taxi Expo 2020 gaat door op 8 oktober

TE 2019. Foto: ProMedia / Daniël Verkijk

Taxi Expo en het Nationaal Congres Contractvervoer 2020 vinden plaats op donderdag 8 oktober in Expo Houten. Uiteraard worden daarbij alle mogelijke maatregelen genomen om deelname veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. En als 8 oktober toch te vroeg blijkt, is er een alternatieve datum voorhanden.

Vakbeurs Taxi Expo en het Nationaal Congres Contractvervoer worden elk jaar georganiseerd door het team van TaxiPro. De afgelopen maanden is er door de maatregelen tegen het coronavirus ontzettend veel veranderd de Nederlandse markt voor taxi- en zorgvervoer. Momenteel kunnen er nog geen evenementen worden georganiseerd, maar door het geschetste tijdspad voor de versoepelingen zal dat op 8 oktober waarschijnlijk wel kunnen.

Richtlijnen RIVM en GGD

Toch kunnen de beurs en het congres niet in hun gebruikelijke vorm plaatsvinden. Als organisatie nemen we daarom diverse maatregelen om een bezoek aan Expo Houten op 8 oktober veilig en verantwoord te laten verlopen. Daarbij worden de richtlijnen van het RIVM en de GGD in acht genomen. Het gaat om onder meer:

  • Verspreiding van bezoekers over de dag door te werken met tijdsblokken;
  • Een maximum aantal bezoekers tegelijk op de beursvloer;
  • Voldoende desinfectiemiddelen bij de entree, in de beurshal en in de congreszaal;
  • Mondkapjes en handschoenen op aanvraag;
  • Ruimere ingangen van het gebouw;
  • Bezoekers scannen en printen zelf hun naambadges;
  • De beurshal wordt ruimer ingedeeld;
  • Er komen bredere gangpaden en vaste looproutes met eenrichtingsverkeer;
  • De catering is op basis van zelfbediening;
  • Tijdens het congres en onderlinge gesprekken wordt voldoende onderlinge afstand geborgd

Mogelijk uitwijken

Uiteraard weten we niet precies wat de komende maanden gaan brengen. Met de aangekondigde versoepelingen en onze veiligheidsmaatregelen zijn Taxi Expo en het Congres Contractvervoer op 8 oktober mogelijk. Maar de ontwikkelingen met het coronavirus kunnen er ook voor zorgen dat de maatregelen weer aangescherpt worden. Daarom is er de mogelijkheid dat we uitwijken naar donderdag 3 december. Hou TaxiPro de komende tijd in de gaten voor updates over Taxi Expo en het Nationaal Congres Contractvervoer 2020.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.