Contant geld, euro

Maandag in TaxiPro TV: voor de helft van de prijs met de taxi, verzekeringen blijven pijnpunt

Bron: TaxiPro (VK)

Taxiritten voor de helft van de prijs, een overname in vervoersland en de aanhoudende problemen met taxiverzekeringen: deze onderwerpen komen aan bod in TaxiPro TV op maandag 17 augustus om 14.00 uur.

Het is coronacrisis en al je taxi’s staan stil. Hoe krijg je ze weer gevuld met passagiers? A9 Vervoer vond de oplossing in het flink verlagen van de prijzen voor taxiritten. Sterker nog: voorlopig rijden de taxi’s voor de helft van het normale tarief in de regio rondom standplaats Akersloot. Natuurlijk is het een tijdelijke maatregel, maar wel één die werkt want de A9 Vervoer heeft het weer ouderwets druk. Karim Padding vertelt erover in de uitzending.

De HaarsGroep nam ondanks de coronacrisis branchegenoot Schiks en Megens over. Voor het bedrijf met hoofdkantoor in Gorinchem betekent het een logische uitbreiding van het werkgebied. TaxiPro TV ging langs bij directeur Noël Houweling voor een toelichting op deze stap.

Live uitzending

Diks Verzekeringen deed onderzoek naar het aantal nieuw geregistreerde taxi’s en dat blijkt tot nu toe dit jaar vele malen minder te zijn dan in 2019. Natuurlijk door de coronacrisis, maar daarvóór begon deze trend al. Robert van Spanje is namens Diks Verzekeringen in de studio om meer te vertellen over het onderzoek. Daarbij komt ook uitgebreid aan bod dat het nog altijd zeer lastig is om taxi’s verzekerd te krijgen.

Al deze onderwerpen worden op maandag 17 augustus vanaf 14.00 uur behandeld in TaxiPro TV. Ook deze aflevering wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van TaxiPro, waar de uitzending daarna alsnog of opnieuw kan worden bekeken.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.