Rolstoelbus

Doorstart Taxi De Reest waarschijnlijk in afgeslankte vorm

Bron: TaxiPro (VK)

Er hebben zich meerdere partijen gemeld om het onlangs failliet verklaarde Taxi De Reest over te nemen. De curator denkt echter dat het bedrijf niet in zijn oude vorm zal terugkeren.

Het vervoersbedrijf uit Meppel werd eind vorige maand failliet verklaard. Dat gebeurde op aanvraag van chauffeurs die al maanden geen salaris zouden hebben ontvangen. De relatief nieuwe eigenaar gaf bij de curator aan dat het weggevallen werk als gevolg van de coronacrisis de oorzaak van het bankroet zou zijn. Het Dagblad van het Noorden meldt dat Taxi De Reest op het moment van het faillissement al drie maanden geen ritten had verzorgd als gevolg van de coronamaatregelen, al was dat op zich niet ongewoon in het personenvervoer.

Geen grootschalige onderneming

Taxi De Reest bestaat sinds begin deze eeuw en kreeg een jaar geleden een nieuwe eigenaar. Curator Ynze Talstra meldt aan het dagblad dat deze man eveneens failliet is verklaard. Talstra geeft tevens aan dat meerdere partijen een bod hebben uitgebracht op Taxi De Reest, maar hij verwacht niet dat het bedrijf in de vorm zal blijven bestaan waar vóór het bankroet sprake van was. Het bedrijf reed met zowel taxi’s als touringcars verschillende vormen van vervoer. “Als er een doorstart komt, zal er geen grootschalige onderneming uit voortvloeien”, aldus de curator.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.