TaxiPro TV 17-08

Taxi’s A9 Vervoer weer goed gevuld door halvering tarieven

Het feit dat A9 Vervoer zijn taxitarieven halveerde om het bedrijf te laten voortbestaan, maakte nogal wat los in de sector. Eigenaar Karim Padding krijgt zowel steun als kritiek en zelfs boze reacties. In TaxiProTV legde hij uit waarom hij tot deze stap is gekomen.

A9 Vervoer was als groeiend bedrijf net verhuisd naar een groter pand toen de coronacrisis toesloeg. Na ruim vier maanden zonder werk moest Karim Padding iets bedenken om het voortbestaan van zijn bedrijf en het werk van zijn chauffeurs te garanderen. “De eerste discussie in een taxi gaat eigenlijk altijd over de prijs. Zo kwam ik op het idee om niet alleen met vaste prijzen te gaan werken, maar om die tarieven ook meteen heel scherp te stellen en op de kortere ritten met 50 procent korting te gaan werken.”

Soort van toekomst

Door deze stap zitten de taxi’s van A9 Vervoer weer als vanouds vol. Doordeweeks worden er zelfs meer ritten gereden dan voor de coronacrisis. Winst is er logischerwijs niet, maar er wordt in elk geval omzet gegenereerd om de kosten te dekken en het bedrijf gaande te houden. “Het bedrijf heeft weer een soort van toekomst.”

De reacties op deze werkwijze uit de sector zijn heel wisselend. “Sommigen staan volledig achter me, anderen juist niet. Ik ben zelfs bedreigd. Maar ik blijf het positief zien. Wij kunnen niet alle ritten wegrijden en je hebt elkaar als taxibedrijven gewoon nodig. Als wij hiermee mensen weer een beetje warm maken voor de taxi, dan hebben anderen daar ook profijt van.”

Het hele interview met Karim Padding is te zien in onderstaande uitzending van TaxiPro TV vanaf 11.55.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Taxi’s A9 Vervoer weer goed gevuld door halvering tarieven”

M Z|27.08.20|12:33

Wat een onzin. Hij staat ook uren stil op station uitgeest op vrijdag en zaterdag.
Goed gevuld betekent wat heel anders.

Berty Stam|27.08.20|15:37

als de taxi leeg is door de corona, dan komen klanten ook niet als de prijs gehalveerd is. Conclusie: om de verkeerde redenen ver onder de prijs rijden is geen goed idee!! voor dat je het weet denken de klanten dat dit het nieuwe normaal is!!