Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Maandag in TaxiPro TV: touringcarchauffeurs verliezen baan en cao-controles in coronatijd

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

TaxiPro TV belicht op maandag 31 augustus weer twee actuele onderwerpen uit de taxi- en touringcarbranche. Carlo Cahn van Busvervoer Nederland legt uit waarom het water veel touringcarbedrijven aan de lippen staat. En namens Sociaal Fonds Mobiliteit vertelt Henk van Gelderen over cao-controles in coronatijd en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Door de coronacrisis hebben ook de werkzaamheden van het Sociaal Fonds Mobiliteit een andere dimensie gekregen. Maar de cao moet nog steeds worden nageleefd en directeur Henk van Gelderen vertelt hoe controles nu in hun werk gaan. Verder wordt ingegaan op de premievrijstelling en de activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid in het kader van de campagne ‘Sterk aan het stuur’.

Honderden ontslagen

Die campagne is er zowel voor de taxibranche als touringcarbedrijven en die laatste groep heeft het zwaar. Lang was er eigenlijk geen vervoer mogelijk en sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld, weet de consument de touringcar maar zeer mondjesmaat te vinden. Intussen zijn we al honderden ontslagen gevallen in de sector en lopen steeds meer bedrijven het gevaar om failliet te gaan. Carlo Cahn van Busvervoer Nederland vertelt erover in TaxiPro TV. De uitzending is vanaf 14.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van TaxiPro.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.