Screenshot TaxiPro TV

Terugkijken: TaxiPro TV over naleving van de cao in coronatijd en ontslagen in touringcarbranche

Er staat weer een nieuwe aflevering van TaxiPro TV online. Ditmaal was Henk van Gelderen namens Sociaal Fonds Mobiliteit te gast om te praten over naleving van de cao in coronatijd. Met Carlo Cahn van Busvervoer Nederland werd besproken waarom het water de touringcarondernemers steeds meer aan de lippen staat.

Omdat de touringcars maandenlang eigenlijk niet konden rijden, en de consument sinds dat weer wel kan nog nauwelijks gebruik maakt van dit vervoermiddel, is intussen het hele touringcar-hoogseizoen naar de maan. Steeds meer bedrijven zien zich gedwongen vaste medewerkers te ontslaan, nadat er eerder al werd gesneden in de flexibele schil. Dat en meer komt naar voren in het gesprek met Carlo Cahn.

Duurzame inzetbaarheid

Door de coronacrisis kwamen de cao-controles even helemaal tot stilstand, maar intussen vinden ze in aangepaste vorm weer plaats. Want hoewel het vreemde tijden zijn, moet de cao Taxivervoer wel worden nageleefd, benadrukt SFM-directeur Henk van Gelderen. Hij gaat verder in op de vaak nog onbekende regeling voor overgang van personeel als er bij een vervoersopdracht gewisseld wordt van onderaannemer. En hij geeft een toelichting op ‘Sterk aan het stuur’, het programma voor duurzame inzetbaarheid van werknemers en werkgevers in de sectoren taxi en touringcar.

Deze aflevering van TaxiPro TV kan worden bekeken op YouTube, waar ook alle eerdere uitzendingen staan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.