Taxi de Reest

Doorstart voor Taxi de Reest

Taxi de Reest maakt de doorstart die onlangs al werd voorspeld door de curator. Het bedrijf uit Meppel gaat in afgeslankte vorm verder met drie nieuwe eigenaren.

In de nieuwe vorm wordt er niet meer met touringcars gereden, meldt curator Ynze Talstra aan het Dagblad van het Noorden. Er is een nieuwe vennootschap opgericht en de naam, website en enkele voertuigen zijn overgenomen. Onder de nieuwe eigenaars wordt begonnen met twee voertuigen die 24 uur per dag beschikbaar zijn voor vervoer van en naar ziekenhuizen, scholen en uitgaansgelegenheden. Het telefoonnummer van het bedrijf verandert niet en een deel van het personeel gaat mee, maar het is nog niet bekend om hoeveel mensen het gaat.

Weggevallen werk door coronacrisis

Het vervoersbedrijf uit Meppel werd eind vorige maand failliet verklaard. Dat gebeurde op aanvraag van chauffeurs die al maanden geen salaris zouden hebben ontvangen. De relatief nieuwe eigenaar gaf bij de curator aan dat het weggevallen werk als gevolg van de coronacrisis de oorzaak van het bankroet zou zijn. Op het moment van het faillissement zouden er al drie maanden geen ritten zijn gereden als gevolg van de coronamaatregelen. Taxi de Reest werd begin deze eeuw opgericht.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.