Gunther Ghyssels

Belgische ondernemer rolt concept met privéchauffeur uit in Engeland

Gunther Ghyssels, die met zijn bedrijf Get Driven zakenlui rondrijdt in hun eigen auto, is zijn concept aan het uitrollen in Engeland. TaxiPro sprak met de jonge ondernemer, die tot de coronacrisis een groei van 800 procent noteerde in drie jaar.

In Nederland is het idee al wijdverspreid: zakenlui rondrijden in hun eigen auto tijdens business trips. “In België bestond het nog nauwelijks”, vertelt Gunther Ghyssels. Het idee van Get Driven kreeg vorm in zijn studententijd. “Ik had een aantal contacten, vooral in het Antwerpse, die ik buiten studietijd om rondreed in hun eigen auto.”

Kosten aftrekbaar

In 2016 besloot de jonge ondernemer zijn studentenjob te vercommercialiseren: Get Driven, met hoofdkantoor in Kortrijk, was geboren. “Wij houden ons vooral bezig met macromobiliteit en vervoeren vooral zakenlui die een afspraak hebben. Door een privéchauffeur in te huren kunnen zij hun reistijd gebruiken om te werken. De gemiddelde rittijd is zeven uur”, zegt hij.

Voor de CEO’s is het concept om nog een andere reden interessant: “De kosten zijn volledig aftrekbaar. Bij een taxirit is dat maar vijftig procent”, vertelt Gunther. Een tweede doelgroep zijn mensen die ver op restaurant gaan en alcohol willen gebruiken.

600 chauffeurs in dienst

Na de start van het bedrijf ging het snel. Get Driven sloot 2019 af met een omzet van 1,7 miljoen euro. “We hadden toen 600 freelance chauffeurs in dienst.” De chauffeurs van Get Driven zijn in hoofdzaak studenten. Zij moeten twee jaar hun rijbewijs hebben en worden gescreend en opgeleid door het bedrijf.”

Lees de rest van dit artikel verder op TaxiPro.be

Onderwerpen:

Auteur: Jerom Rozendaal

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.